Information

Information

Juvelens förskola vill att alla ska känna sig trygga och våga vara den man är för att arbetslagen på bästa sätt ska kunna följa uppdraget i förskolans läroplan.

Verksamheten

Förskolan arbetar utifrån förskolans läroplan, Lpfö 98, rev 2016. Naturvetenskap och teknik, språk och matematik är återkommande teman. Förskolan har en lång erfarenhet av mångkulturellt arbete.

Föräldrar och barn erbjuds en trygg och lugn miljö som utmanar till lek och aktivitet. Verksamheten utgår från en helhetssyn så att omsorg, utveckling och lärande bildar en helhet.

Ett par dagar i veckan finns det möjlighet för barn som behöver utveckla sitt språk att träffas i en språkgrupp tillsammans med en pedagog.

Två avdelningar är hörselanpassade.

Förskolan har hög standard inom IT med interaktiv tavla med projektor, bärbar projektor (kuben), green screen och I-pads, I-phones. Personalen får kontinuerligt utbildning inom detta.

Juvelens NT-Blogg

Det finns en naturvetenskap - och teknikutvecklare ( NT ) i kommunen som deltagit i Skolverkets projekt från 2013 - 2016. Det finns en NT - blogg att följa som uppdateras varje vecka.
Här kan man läsa bloggen.

Maten

Frukost och mellanmål planeras och till viss del förbereds av skolköket på Trojaskolan. Lunchen tillagas på Trojaskolan och levereras i kantiner av vaktmästare och husmor.

Vid måltiderna är det viktigt att vi skapar en lugn stund där barnen får möjlighet att prova olika smaker och maträtter, säga med ord vad barnet vill ha, vänta på sin tur och lyssna på varandra.

Föräldrasamverkan

Föräldrakontakten är en viktig del i vår verksamhet. Den dagliga kontakten är viktig för att stämma av hur barnets dag på förskolan varit. Vi, personalen vill att du och ditt barn ska trivas hos oss. Vi erbjuder föräldraaktiv inskolning (tre dagar med förälder/föräldrar), utvecklingssamtal, föräldramöte och föräldrafika. Vi finns alltid till hands för frågor eller ett samtal om det är något du funderar över.

Förskolans pedagoger har fyra kompetensutvecklingsdagar under året. Då är förskolan stängd.

Rutiner vid arbete mot kränkande behandling. Tryck på pdf nedan:

 

Sidansvarig: Förskolechef Ryd
Senast uppdaterad: 2018-02-10