Grön avdelning

Grön avdelning

Välkommen till Grönan!

På Grönan är barnen mellan 3 och 6 år. Vi samarbetar nära med småbarnsavdelningen ”Gulan” som ligger vägg i vägg. På detta sätt finns en röd tråd av trygghet och gemenskap från det att barnen börjar hos oss tills de slutar. Vi har en strävan av att både barn och föräldrar ska känna sig välkomna, trivas och känna glädje när de är hos oss.

Vi tycker att det är viktigt med social träning och att barnen tidigt lär sig hur man är mot varandra. Vi arbetar aktivt med kamratskap genom bla. barnkonventionen och Friends material. På detta sätt hoppas vi att vi kan bidra till ett vänligare samhälle och att barn som gått på Grönan kommer ihåg det de har lärt sig om kamratskap.

Vi använder oss mycket av närmiljön. Vi försöker röra oss runt om i samhället och uppleva det ur olika vinklar. Vi kan besöka Börjes för att undersöka hissarna, vi kanske tittar in i ishallen för att undersöka trapporna, vi besöker skogen regelbundet.

På hela Myrstacken är språkutveckling viktigt, och på Grönan arbetar vi med det på olika sätt beroende på vad som känns prioriterat.

Grönans plan mot kränkandebehandling 2016-2017

Sidansvarig: Förskolechef Tingsryd
Senast uppdaterad: 2018-02-08