Föräldrasamverkan

Föräldrasamverkan

Under hösten 2010 startades ett projekt med siktet inställt på att öka engagemanget hos föräldrarna för att barnen i förskolan skulle få ett mervärde under sin dag. Olika värdehöjande aktiviteter skulle förhoppningsvis bidra till ett bättre och trivsammare klimat.

Ambitionen var och är att ha tre parallella föräldragrupper där varje familj har en representant i en grupp. Grupperna som finns är:

Materialgruppen

Denna grupp planerar och gör sedan en kraftsamling en gång under våren och hjälper till med materialvård, lagning, sömnad, utemiljöer etc.

Under våren 2011 bidrog gruppen med att bl a bygga ett vindskydd/förråd för barnvagnarna, renovera den stora träbussen samt rita massor med linjer mm på innegården. Bra jobbat! Våren 2012 byggde föräldrarna en borg i lekhallen. Se artikel i Smålandsposten här.
Trivselgruppen

Planerar gemensamma aktiviteter för föräldrar.

De senaste två åren har gruppen ordnat heldagar i idrottshallen och ordnat bullar och kärleksmums i massor till sommaravslutningarna.

Bra jobbat!

Aktivitetsgruppen

Denna grupp planerar hel- och halvdagsaktiviteter för barnen som sedan pedagogerna tillsammans med föräldrarna genomför.

De senaste två höstarna har barnen varit i Björkeborg en förmiddag. Föräldrarna hade ordnat korvgrillning, hästskjuts samt skridskoåkning. Under våren 2011 organiserade föräldrarna en heldagsutflykt till Ingelstads Lantbruksgymnasium där barnen bl a fick klappa djur och lära sig var mjölken kommer ifrån. Våren 2012 ordnade föräldrarna så barnen kunde se på kosläppet i Boaryd.

Bra jobbat!

Informationsbrev till föräldrar

Sidansvarig: Förskolechef Väckelsång
Senast uppdaterad: 2018-02-08