Föräldrasamverkan

Föräldrasamverkan

Under hösten 2010 startades ett projekt med siktet inställt på att öka engagemanget hos föräldrarna för att barnen i förskolan skulle få ett mervärde under sin dag. Olika värdehöjande aktiviteter skulle förhoppningsvis bidra till ett bättre och mer trivsamt klimat.

Ambitionen var och är att ha tre parallella föräldragrupper där varje familj har en representant i en grupp. Grupperna som finns är:

Materialgruppen

Denna grupp planerar och gör sedan en kraftsamling en gång under våren och hjälper till med materialvård, lagning, sömnad, utemiljöer etc.

Under våren 2011 bidrog gruppen bland annat med att bygga ett vindskydd/förråd för barnvagnarna, renovera den stora träbussen samt rita linjer med mera på innegården. Våren 2012 byggde föräldrarna en borg i lekhallen.

Trivselgruppen

Planerar gemensamma aktiviteter för föräldrar.

Aktivitetsgruppen

Denna grupp planerar hel- och halvdagsaktiviteter för barnen som sedan pedagogerna tillsammans med föräldrarna genomför.

De senaste två höstarna har barnen varit i Björkeborg en förmiddag. Föräldrarna hade ordnat korvgrillning, hästskjuts samt skridskoåkning. Under våren 2011 organiserade föräldrarna en heldagsutflykt till Ingelstads Lantbruksgymnasium där barnen bland annat fick klappa djur och lära sig var mjölken kommer ifrån. Våren 2012 ordnade föräldrarna så barnen kunde se på kosläppet i Boaryd.

Sidansvarig: Rektor Väckelsång

Senast uppdaterad: 2021-09-09