ABC

ABC vänder sig till alla föräldrar som har barn 3-12 år och som vill utvecklas i sitt föräldraskap.

Dags att anmäla sig till höstens föräldrautbildning

Höstens föräldrautbildning startar onsdagen den 14 september (14/9, 21/9, 28/9, 5/10) klockan 17.30-20.00 i Tingsryd. Kursen är kostnadsfri och du är varmt välkommen att skicka in en intresseanmälan till

barnensbasta@tingsryd.se

ABC är en föräldrautbildning som vänder sig till alla föräldrar med barn i åldern 3-12 år och som vill utvecklas i sitt föräldraskap.

Den syftar till att ge föräldrar stöd i sitt föräldraskap och chans att prata med andra i samma situation. Föräldrautbildningen som ges av Barnens Bästa teamet är uppdelad på fyra träffar. Innehållet handlar bland annat om hur föräldrar kan främja sitt barns självkänsla, hur man kan arbeta för att stärka relationerna i familjen och om hur konflikter kan förebyggas. Information och diskussion varvas med övningar och filmer.

Vid intresseanmälan, ange gärna ditt/dina barns ålder samt kontaktuppgifter till dig som vårdnadshavare.


Få saker är viktigare än relationen med våra barn. Idag vet vi att starka band mellan barn och föräldrar är den bästa grunden för en harmonisk uppväxt till trygga och självständiga individer som vuxna.

Det är det ABC:s fyragruppträffar handlar om.

Under träffarna ges möjlighet att diskutera föräldraskap med andra föräldrar. Innehållet handlar bland annat om hur föräldrar kan främja sitt barns självkänsla, hur man kan arbeta för att stärka relationerna i familjen och hur konflikter kan förebyggas. Information och diskussion varvas med övningar och filmer.

Träff 1 – VISA KÄRLEK - Hur gör vi för att våra nära relationer ska fungera? Diskussioner och enkla övningar kring att ha fokus på det som fungerar.


Träff 2 – VARA MED - Hur påverkar vi varandra i det dagliga samspelet? Hur kan vi förebygga konflikter med våra barn? Diskussioner och enkla övningar kring hur föräldrar och barn kan vara tillsammans.


Träff 3 – VISA VÄGEN - Hur kan man tillämpa ett lugnt föräldraskap? Hur påverkar stress föräldraskapet och hur kan stress hanteras? Diskussioner och enkla övningar kring att vara en förebild för sitt barn.


Träff 4 – VÄLJA STRIDER - Hur kan tjat i familjen minskas? Vilka strider behöver vi ta och vilka kan väljas bort? Diskussioner och filmexempel kring konflikthantering. Planering framåt med fokus på hur ABC kan användas i vardagen.


Barnens Bästa_Finaste_jag _Vet

Anmälan

Kursen är kostnadsfri och du är varmt välkommen att skicka in en intresseanmälan till barnensbasta@tingsryd.se
Vid intresseanmälan ange gärna ditt/dina barns ålder samt kontaktuppgifter till dig som vårdnadshavare.

Vi startar upp träffarna när vi har fått en fulltalig grupp. 

Vid frågor är du välkommen att kontakta:

Agneta Sjögren-Carlberg
Barnens bästa/samordnare
barnensbasta@tingsryd.se
0477-444 11, 072-889 21 53

Gruppledare

Agneta Sjögren Carlberg
Förskollärare och specialpedagog, Barnens bästa 

Louise Ekman

Louise Ekman
Socionom, Barnens bästa 

Josefine Lindman
Behandlingspedagog, Barnens bästa 

Sidansvarig: Chef för barn- och elevhälsan

Senast uppdaterad: 2022-08-18