Skollunch

Skollunch

Bra mat till våra uppväxande barn och ungdomar är förutsättning för god hälsa och utveckling och för att klara av skolarbete. Ett riktigt näringsintag grundlägger framtida hälsa. Pedagogisk personal samverkar med måltidspersonal i syfte att få barn och elever att förstå matens betydelse för god hälsa och utveckling.

Mål inom skolverksamheten

Tingsryds kommun har som mål för skolverksamheten att

  • Allergiframkallande produkter såsom nötter, mandel och jordnötter ska ej förekomma i mat till barn och ungdomar.
  • Regelbunden måltidrytm är önskvärd och alla barn/elever skall ha möjlighet att äta sig mätta. Lunch skall serveras mellan 11.00-13.00 i skolmatsalarna.
  • Frukost skall erbjudas på gymnasieskolan och högstadieskolan till självkostnadspris.

Inom skola och barnomsorg finns det”matråd”.Matråden och kostavdelningen har möten två gånger per år. Matsedlar upprättas två gånger per år.

Länk till skolornas matsedlar>>>

Nu är det möjligt att ladda ner en kostnadsfri applikation (app) till din mobiltelefon där du kan se matsedlarna för Tingsryds kommuns skolrestauranger.
Matsedelsappen heter Skolmaten och kan kostnadsfritt laddas ner till iPhone och Androidtelefoner. Mer information om appen hittar du på nedanstående länk.
dinskolmat.se

Kostnad per portion

I genomsnitt per elev kostar en skollunch ungefär 30 kronor. I summan ingår kostnader för personal, livsmedel, transporter, förbrukningsmaterial.

 

Sidansvarig: Bildningsförvaltningen
Senast uppdaterad: 2018-02-08