Spel- och programutveckling

Spel- och programutveckling

Vill du skapa dina egna spel, men vet inte hur? Vuxenutbildningen i Tingsryd i samarbete med Spelkollektivet erbjuder nu en unik vuxenutbildning där du får möjligheten att lära dig hur man skapar spel från grunden, oavsett tidigare erfarenhet eller förkunskaper.

Indiespelutvecklare

Utbildningen anpassas efter dig som individ och dina förutsättningar genom ett projektbaserat lärande där enbart du själv sätter dina begränsningar. Vi riktar oss huvudsakligen mot dig som vill skapa dina egna spel och lär dig därför också hur man startar och driver sin egen studio och tar sina spel till marknad.

På Spelkollektivet har du under din studietid direkt tillgång till indiespelutvecklare som redan driver sina egna studios och möjlighet till ett erfarenhetsutbyte som är svårt att matcha någon annanstans. Det finns självfallet också möjlighet att ta del av den fullständiga upplevelsen genom att flytta in på Spelkollektivet under din studietid och ge dig själv de allra bästa förutsättningarna för att utveckla dina färdigheter.

Kurser

Programmering 1 100 poäng
Programmering 2 100 poäng
Digitalt skapande 100 poäng
Digitalt skapande 2 100 poäng
Grafisk Illustration 100 poäng
Grafisk Illustration – pixelgrafik 100 poäng
Grafisk Illustration – vektorgrafik 100 poäng
Tillämpad Programmering 400 poäng
Entreprenörskap och företagande 200 poäng
Orienteringskurs 200 poäng

Möjligt att välja till ytterligare fördjupningar exempelvis Mobila Applikationer.

Studieekonomi

Utbildningen är CSN-berättigad och kan läsas på 1-2 år beroende på hur hög studietakt du väljer.

Om Spelkollektivet

Spelkollektivet grundades 2017 och är världens största co-living och co-working space, särskilt inriktad mot indiespelutvecklare. Beläget i Väckelsång i Tingsryds kommun i Småland lockar man internationella besökare från världens alla hörn som för kortare eller längre perioder kommer och bor och arbetar tillsammans med sina egna spelprojekt. På Spelkollektivet ges möjligheten att fokusera fullt ut på ditt projekt och att utveckla dina färdigheter i en unik och kreativ miljö tillsammans med andra utvecklare som delar dina intressen och ambitioner. Utöver boende och arbetsplats så inkluderar din vistelse på Spelkollektivet tre mål mat om dagen och det tillkommer inga extra kostnader för exempelvis elektricitet eller internet.

Länk till spelkollektivet.

Hur är det att studera på denna utbildning? Här berättar två av de studerande om utbildningen till Indiespelutvecklare.

Utbildningen presenterades vid årets öppet hus.

Se videoblogg från spelkollektivets utbildning.

Sidansvarig: Vuxenutbildningen
Senast uppdaterad: 2021-05-25