Wasaskolan

Wasaskolan

Skolan med stort hjärta och många möjligheter! Vi arbetar med modern pedagogik och moderna hjälpmedel, såsom egen bärbar dator eller CromeBook. Onsdagar är din flexibla dag. Våra elever trivs hos oss.

Drakbo

Torsdagen den 8 november är det dags för årets Drakbo, där våra och AMB:s UF-elever ställer ut och presenterar sitt företag och affärsidé för drakar. Drakarna är representanter för vårt lokala näringsliv. Läs mer

Science Meetup

I höst kommer Wasaskolan att genomföra en forskarskola i genetik i samarbete med Kungliga Vetenskapsakademien och Linnéuniversitetet. Det blir ett samarbete mellan NA/TE och IM. Mer info kommer senare. Titta gärna på länken.

Internationellt arbete

Inom Wasaskolans internationella arbete kommer två av våra lärare i engelska att besöka Edinburgh för att besöka gymnasieskolan Boroughmuir. De ska genomföra s.k. "jobshadowing" och titta närmare på hur man bedriver litteraturundervisning. Våra lärare kommer även att hinna med besök på Universitetet för att presentera Wasaskolan och Tingsryd med syftet att knyta närmare kontakt och eventuellt locka hit fler språkassistenter med engelska som modersmål.

Läsåret 2018-19

Eleverna har fått lyssna på en inspirerande föreläsning av Aron Andersson, den förste som bestigit Kebnekajse med rullstol.

Alla våra elever fick möjlighet att titta på teatern: "Stjärnlösa nätter" med Boulevardteatern.

Öppet hus

Årets öppna hus var välbesökt och uppskattat. Många blivande gymnasieelever fick svar på sina frågor kring sitt val. Även Jitech och Orthex Sweden (Hammarplast) visade sin verksamhet för åttor, nior med målsmän.

Student

Onsdagen den 5 juni 2019 infaller Wasaskolans studentdag.

Gymnasieingenjör

Du, som gått Teknikprogrammet och fyller högst 22 år, är välkommen att söka vår gymnasieingenjörsutbildning. Det är ett fjärde år eleverna kan välja att gå på vårt Teknikprogram med inriktning Produktionsteknik. Läs mer

UF

Wasaskolans UF-företag har tillsammans med alla länets UF-företag att ställt ut på den regionala Handelsmässan i Älmhult onsdagen den 21 mars. Alla våra ettor besökte mässan. Samma dag passade de också på att göra ett guidat besök på IKEA-museet.

Studieresa till Lund

Våra elever på Naturvetenskaps- samt teknikprogrammet åkte till Lund den 14 mars. Lunds universitet anordnade NMT-dagar. Eleverna kunde välja mellan 120 olika populärvetenskapliga föreläsningar inom naturvetenskap, medicin och teknik.

Utbildnings- och företagsmässa

Måndagen den 15 januari anordnade vi en utbildnings- och företagsmässa för våra elever. De hade möjlighet att träffa flera lokala företagsrepresentanter samt högskolor/universitet. Eleverna fick även lyssna på ett par föredrag. Läs gärna mer.

Drakboet

Den 16 november arrangerade Wasaskolan och AMB årets Drakbo, där våra UF-elever fick presentera sitt företag för bl a representanter från näringslivet. Läs mer

Prova-på-dag

Vi bjöd in kommunens blivande gymnasieelever till en uppskattad "Prova-på-dag". Läs mer

Internationellt

Vi har ett Kanadaprojekt igång, där ett par elever tillsammans med lärare har besökt Kanada under en vecka i höst. De har undersökt hur Wasaskolan skulle kunna hitta samarbetsprojekt med skolor i Kanada.

Programkatalog

Klicka här för att se Wasaskolans programkatalog.

Musikvideo

Våra elever har skapat en fin musikvideo under sina lektioner i musik på KulturVerkstan. Titta och lyssna gärna.

Förra läsårets UF-framgångar

Länsfinalen i UF-tävlingarna har avgjorts i Växjö. Wasaskolans resultat:

  • Amelius UF blev nominerade i Årets hantverk, vilket innebär att de är topp 4 i Kronoberg
  • Denta Design UF blev nominerade i Årets produktutveckling, innebär att de är topp 4 i Kronoberg.
  • Elvira Hård, Denta Design UF blev nominerad i Årets Säljare, innebär att hon är topp 4 i Kronoberg.

Denta Design UF vann en plats på SM som bästa tvåa helt enkelt! Så det var ju kul och det är kul att vi från Wasaskolan får möjligheten att åka till SM i Stockholm för tredje året i rad. Stort GRATTIS!

Söka gymnasium

Välkomna med frågor och funderingar kring ditt gymnasieval till vår studie- och yrkesvägledare Jenny Persson, 0477 - 444 74, e-post

Vårdelever på radion

Radio P4 Kronoberg gjorde intervjuer med ett par av våra elever, Ruben och Oscar, på vårt Vård- och omsorgsprogram. Lyssna gärna 19:20 (22:25) in i programmet.

Teknikcollege

Teknikcollege har skapat några filmer som beskriver vad Teknikcollege är.

I den sistnämnda filmen finns klipp från bl a Wasaskolan och Jitech med.

Körkort - teori

Wasaskolan erbjuder sina elever teoriutbildningen för körkort.

Wasaskolan - ett bra val!

Det finns många fördelar med att gå på Wasaskolan. Här är några:

  • Elever som startar hos oss får en bärbar CromeBook att använda i undervisningen på många olika sätt.
  • Wasaskolan anordnar och bekostar teoridelen i körkortsutbildningen för alla som startar sin utbildning hos oss.
  • Dessutom har Vi Företagare i Tingsryd ett erbjudande till våra nya elever. Läs mer...
  • Vi har vår flexibla onsdag, som våra elever i många fall styr över själva.
  • Våra elever trivs och har tid att utöva sina intressen då skoldagen inte blir längre än på högstadiet.

Har du några funderingar är du givetvis välkommen att kontakta oss.

Musikprofil

Du som är intresserad av musik - för dig finns vår musikprofil, som vi anordnar i samarbete med KulturVerkstan. Läs mer...

Elitishockeygymnasium

Wasaskolan har av Svenska ishockeyförbundet och av Skolverket blivit certifierat som ett elitishockeygymnasium. Läs mer om vårt elitishockeygymnasium och om vår ishockeyprofil...

Fotbolls- och idrottsprofil

Även du som är aktiv i annan idrott har möjlighet att under skoltid utöva din idrott. Läs mer om fotbollsprofilen...

Läs mer om vår idrottsprofil...

Internationalisering

Wasaskolan arbetar intensivt med att utveckla skolans internationella engagemang. Friederike Debus är den som driver detta hos oss. Läs mer...

Teknikcollege

Wasaskolan ingår i Teknikcollege Kronoberg. Läs mer...

Policydokument

Klicka här för att hitta Wasaskolans policydokument, bl a "Likabehandlingsplan/Plan mot diskriminering och kränkande behandling".

Wasaskolans reklamfilm

Följ Wasaskolan på Facebook.

Sidansvarig: Rektor Wasaskolan
Senast uppdaterad: 2018-04-06