Wasaskolan

Wasaskolan

Skolan med stort hjärta och många möjligheter! Vi arbetar med modern pedagogik och moderna hjälpmedel, såsom egen bärbar dator eller CromeBook. Onsdagar är din flexibla dag. Våra elever trivs hos oss.

 

Välkommen till nytt läsår!

Vi hälsar våra ettor varmt välkomna till oss måndagen den 21 augusti kl 8:30. Efter en gemensam uppstart i aulan kommer ettorna att träffa sina nya klasskamrater och sin mentor. De kommer att ha introduktion på måndagen och tisdagen. Onsdagen är lektionsfri.

Våra tvåor och treor hälsar vi välkomna tillbaka tisdagen den 22 augusti kl 8:30.

Student

Wasaskolan har släppt iväg årets studenter som vi önskar ett stort LYCKA TILL! Vi kommer att sakna er.

Musikvideo

Våra elever har skapat en fin musikvideo under sina lektioner i musik på KulturVerkstan. Titta och lyssna gärna.

Nya UF-framgångar

Länsfinalen i UF-tävlingarna har avgjorts i Växjö. Wasaskolans resultat:

  • Amelius UF blev nominerade i Årets hantverk, vilket innebär att de är topp 4 i Kronoberg
  • Denta Design UF blev nominerade i Årets produktutveckling, innebär att de är topp 4 i Kronoberg.
  • Elvira Hård, Denta Design UF blev nominerad i Årets Säljare, innebär att hon är topp 4 i Kronoberg.

Denta Design UF vann en plats på SM som bästa tvåa helt enkelt! Så det var ju kul och det är kul att vi från Wasaskolan får möjligheten att åka till SM i Stockholm för tredje året i rad. Stort GRATTIS!

Gymnasieingenjör

Du, som gått Teknikprogrammet och fyller högst 22 år, är välkommen att söka vår gymnasieingenjörsutbildning. Det är ett fjärde år eleverna kan välja att gå på vårt Teknikprogram med inriktning Produktionsteknik. Läs mer

Söka gymnasium

Välkomna med frågor och funderingar kring ditt gymnasieval till vår studie- och yrkesvägledare Jenny Persson, 0477 - 444 74, e-post

Vårdelever på radion

Radio P4 Kronoberg gjorde intervjuer med ett par av våra elever, Ruben och Oscar, på vårt Vård- och omsorgsprogram. Lyssna gärna 19:20 (22:25) in i programmet.

Vi företagare

Våra ettor i teknik-, industritekniska och vård- och omsorgsprogrammet har fått busskort laddade med 500 kr från Vi Företagare. Stort TACK!

Studiebesök

Elever i Naturvetenskapliga samt Teknikprogrammet har gjort ett intressant studiebesök på Oskarshamns kärnkraftverk. De har också besökt Lunds universitet som anordnat NMT-dagar. Där kunde de välja mellan 120 populärvetenskapliga föreläsningar inom naturvetenskap, medicin och teknik.

Drakboet

Wasaskolan anordnade tillsammans med AMB ett "Drakbo" för skolornas UF-elever den14 november. Det blev en lyckad tillställning där UF-företagen dels ställde ut i mässan och dels fick de presentera sitt företag och sin affärsidé för "drakar", som vara representanter för vårt lokala näringsliv. Lyssna gärna på inslag på Radio Kronoberg. http://sverigesradio.se/sida/avsnitt?programid=2160 där kan du bl a lyssna till Sanna, SA15, som berättar om sitt företag (2:32:45 in i programmet).

Grattis SM-vinnare

Vi vill gratulera vår elev Johan i BF som vunnit SM i e-fotboll. Se gärna på länkarna:

Från finalmatchen

Presentation av Johan och hans medspelare

Wasaskolans katalog

Klicka här för att se Wasaskolans katalog. Den kommer att skickas ut till elever i närområdet som ska söka gymnasium till nästa läsår.

Höstterminen

Ettorna genomförde en uppskattad aktivitetsdag på Korrö, där man fick paddla, vandra, tävla och framför allt umgås med nya klasskamrater och mentorer.

Våra ettor i teknik- och industritekniska programmet fick den 7 oktober göra en resa till Lund/Malmö i TeknikCollege:s regi.

Vi har många elever som under året kommer att driva UF. De har haft kickoff både på skolan och regionalt i Växjö. Det ska bli spännande att se vilka företagsidéer de kommer att utveckla.

Wasaskolan kommer under året arbeta speciellt mycket med projektet "Läslyftet".

Grattis till två silverplatser!

Vi gratulerar Josef Söderling till att på SM-finalen i ungt företagande kommit tvåa både i kategorin Årets vara och i Årets produktutveckling. Bra jobbat! Se bilder på Wasas Facebooksida.

Lyssna gärna på en intervju med Josef i Radio Kronoberg (2:40 in i programmet).

Vård- och omsorgscollege

Wasaskolan har tillsammans med Tingsryd Lärcenter blivit godkända och därmed certifierade inom Vård- och omsorgscollege. Det betyder att man granskat bl a utbildningen och samarbetet med lokala vård- och omsorgsorganisationer.

Inför gymnasievalet

Har du funderingar kring ditt gymnasieval är du välkommen att kontakta vår studie- och yrkesvägledare Jenny Persson, 0477 - 444 74.

Öppet hus

Vårt öppna hus blev en välbesökt och gemytlig tillställning. Har du ytterligare frågor kring vårt gymnasium är du alltid välkommen att ta kontakt med oss, 0477 - 444 70.

Svenskt näringsliv skriver om Wasaskolan

Wasaskolan har ju, till skillnad från de flesta andra industritekniska program, kunnat öka antalet elever på programmet. Detta uppmärksammas i en artikel i tidningen Svenskt näringsliv.

Teknikcollege

Teknikcollege har skapat några filmer som beskriver vad Teknikcollege är.

I den sistnämnda filmen finns klipp från bl a Wasaskolan och Jitech med.

Körkort - teori

Wasaskolan erbjuder sina elever teoriutbildningen för körkort.

Wasaskolan - ett bra val!

Det finns många fördelar med att gå på Wasaskolan. Här är några:

  • Elever som startar hos oss får en bärbar CromeBook att använda i undervisningen på många olika sätt.
  • Wasaskolan anordnar och bekostar teoridelen i körkortsutbildningen för alla som startar sin utbildning hos oss.
  • Dessutom har Vi Företagare i Tingsryd ett erbjudande till våra nya elever. Läs mer...
  • Vi har vår flexibla onsdag, som våra elever i många fall styr över själva.
  • Våra elever trivs och har tid att utöva sina intressen då skoldagen inte blir längre än på högstadiet.

Har du några funderingar är du givetvis välkommen att kontakta oss.

Musikprofil

Du som är intresserad av musik - för dig finns vår musikprofil, som vi anordnar i samarbete med KulturVerkstan. Läs mer...

Elitishockeygymnasium

Wasaskolan har av Svenska ishockeyförbundet och av Skolverket blivit certifierat som ett elitishockeygymnasium. Läs mer om vårt elitishockeygymnasium och om vår ishockeyprofil...

Fotbolls- och idrottsprofil

Även du som är aktiv i annan idrott har möjlighet att under skoltid utöva din idrott. Läs mer om fotbollsprofilen...

Läs mer om vår idrottsprofil...

Internationalisering

Wasaskolan arbetar intensivt med att utveckla skolans internationella engagemang. Friederike Debus är den som driver detta hos oss. Läs mer...

Teknikcollege

Wasaskolan ingår i Teknikcollege Kronoberg. Läs mer...

Policydokument

Klicka här för att hitta Wasaskolans policydokument, bl a "Likabehandlingsplan/Plan mot diskriminering och kränkande behandling".

Wasaskolans reklamfilm

Följ Wasaskolan på Facebook.