Wasaskolan

Wasaskolan

Skolan med stort hjärta och många möjligheter! Vi arbetar med modern pedagogik och moderna hjälpmedel, såsom egen bärbar dator. Onsdagar är din flexibla dag. Våra elever trivs hos oss.

Vårdelever på radion

Radio P4 Kronoberg gjorde intervjuer med ett par av våra elever, Ruben och Oscar, på vårt Vård- och omsorgsprogram. Lyssna gärna 19:20 (22:25) in i programmet.

Vi företagare

Våra ettor i teknik-, industritekniska och vård- och omsorgsprogrammet har fått busskort laddade med 500 kr från Vi Företagare. Stort TACK!

Studiebesök

Elever i Naturvetenskapliga samt Teknikprogrammet har gjort ett intressant studiebesök på Oskarshamns kärnkraftverk.

Drakboet

Wasaskolan anordnade tillsammans med AMB ett "Drakbo" för skolornas UF-elever den14 november. Det blev en lyckad tillställning där UF-företagen dels ställde ut i mässan och dels fick de presentera sitt företag och sin affärsidé för "drakar", som vara representanter för vårt lokala näringsliv. Lyssna gärna på inslag på Radio Kronoberg. http://sverigesradio.se/sida/avsnitt?programid=2160 där kan du bl a lyssna till Sanna, SA15, som berättar om sitt företag (2:32:45 in i programmet).

Grattis SM-vinnare

Vi vill gratulera vår elev Johan i BF som vunnit SM i e-fotboll. Se gärna på länkarna:

Från finalmatchen

Presentation av Johan och hans medspelare

Wasaskolans katalog

Klicka här för att se Wasaskolans katalog. Den kommer att skickas ut till elever i närområdet som ska söka gymnasium till nästa läsår.

Höstterminen

Ettorna genomförde en uppskattad aktivitetsdag på Korrö, där man fick paddla, vandra, tävla och framför allt umgås med nya klasskamrater och mentorer.

Våra ettor i teknik- och industritekniska programmet fick den 7 oktober göra en resa till Lund/Malmö i TeknikCollege:s regi.

Vi har många elever som under året kommer att driva UF. De har haft kickoff både på skolan och regionalt i Växjö. Det ska bli spännande att se vilka företagsidéer de kommer att utveckla.

Wasaskolan kommer under året arbeta speciellt mycket med projektet "Läslyftet".

Grattis till två silverplatser!

Vi gratulerar Josef Söderling till att på SM-finalen i ungt företagande kommit tvåa både i kategorin Årets vara och i Årets produktutveckling. Bra jobbat! Se bilder på Wasas Facebooksida.

Lyssna gärna på en intervju med Josef i Radio Kronoberg (2:40 in i programmet).

Föreläsning

Fredagen den 27 maj fick Wasaskolans elever att få lyssna till föreläsningen "Bryt tystnaden". AMB-eleven, Josefin Svensson, berättade fängslande om sin livshistoria. Det gav upphov till flera tankar och förståelse.

Busskort

Vi Företagare i Tingsryd har skänkt busskort, laddade med 500 kr till våra ettor i Industritekniska programmet, Teknikprogrammet och Vård- och omsorgsprogrammet.

Wasaskolans UF-företag

Den 22 april ställde flera av Wasaskolans företag ut på en UF-mässa i Växjö.

Vid länsfinalen vann HockeyPutter UF två priser: Årets vara samt Årets produktutveckling. Det är Josef, som går Barn- och Fritidsprogrammet, som driver detta företag. Grattis till vinsten och lycka till i SM-finalen i Stockholm. Detta firades på skolan med tårta, sponsrad av Urshultsbagaren. Läs mer.

Läs mer om årets företag på Wasaskolan.

Pi-tävling

Den årligt återkommande pi-tävlingen har avgjorts. André, NA13, kunde memorera flest antal decimaler av talet pi: 300 st. Lukas, NA13, vann tipstävlingen med matematisk anknytning. Läs mer: Wasa_Resultat från Pi-dagen 2016

Gymnasieingenjör

Vi är glada att kunna berätta att Wasaskolan har fått klartecken att starta gymnasieingenjörsutbildning från och med kommande sommar. Det är ett fjärde år eleverna kan välja att gå på vårt Teknikprogram med inriktning Produktionsteknik. Läs mer

Vård- och omsorgscollege

Wasaskolan har tillsammans med Tingsryd Lärcenter blivit godkända och därmed certifierade inom Vård- och omsorgscollege. Det betyder att man granskat bl a utbildningen och samarbetet med lokala vård- och omsorgsorganisationer.

Inför gymnasievalet

Har du funderingar kring ditt gymnasieval är du välkommen att kontakta vår studie- och yrkesvägledare Jenny Persson, 0477 - 444 74.

Öppet hus

Vårt öppna hus blev en välbesökt och gemytlig tillställning. Har du ytterligare frågor kring vårt gymnasium är du alltid välkommen att ta kontakt med oss, 0477 - 444 70.

Drakboet

Wasaskolan har tillsammans med AMB och Haganässkolan anordnat ett "Drakbo" där skolornas alla UF-företag ställde ut i en mässa. Det var en lyckad tillställning där alla UF-företag fick presentera sin sin affärsdidé för "drakar" från näringslivet och före detta UF-elever. Åtta företag vann en prissumma för att utveckla sitt företag:

Svenskt näringsliv skriver om Wasaskolan

Wasaskolan har ju, till skillnad från de flesta andra industritekniska program, kunnat öka antalet elever på programmet. Detta uppmärksammas i en artikel i tidningen Svenskt näringsliv.

Vi företagare

Våra ettor på Teknik-, Industritekniska samt Vård- och omsorgsprogrammet har av Vi företagare i Tingsryd fått varsitt busskort laddat med 500 kr. En uppskattad gåva! Tack!

Teknikcollege

Teknikcollege har skapat några filmer som beskriver vad Teknikcollege är.

I den sistnämnda filmen finns klipp från bl a Wasaskolan och Jitech med.

Körkort - teori

Wasaskolan erbjuder sina elever teoriutbildningen för körkort.

Wasaskolan - ett bra val!

Det finns många fördelar med att gå på Wasaskolan. Här är några:

  • Elever som startar hos oss får en bärbar dator att använda i undervisningen på många olika sätt.
  • Wasaskolan anordnar och bekostar teoridelen i körkortsutbildningen för alla som startar sin utbildning hos oss.
  • Dessutom har Vi Företagare i Tingsryd ett erbjudande till våra nya elever. Läs mer...
  • Vi har vår flexibla onsdag, som våra elever i många fall styr över själva.
  • Våra elever trivs och har tid att utöva sina intressen då skoldagen inte blir längre än på högstadiet.

Har du några funderingar är du givetvis välkommen att kontakta oss.

Musikprofil

Du som är intresserad av musik - för dig finns vår musikprofil, som vi anordnar i samarbete med KulturVerkstan. Läs mer...

Elitishockeygymnasium

Wasaskolan har av Svenska ishockeyförbundet och av Skolverket blivit certifierat som ett elitishockeygymnasium. Läs mer om vårt elitishockeygymnasium och om vår ishockeyprofil...

Fotbolls- och idrottsprofil

Även du som är aktiv i annan idrott har möjlighet att under skoltid utöva din idrott. Läs mer om fotbollsprofilen...

Läs mer om vår idrottsprofil...

Internationalisering

Wasaskolan arbetar intensivt med att utveckla skolans internationella engagemang. Friederike Debus är den som driver detta hos oss. Läs mer...

Teknikcollege

Wasaskolan ingår i Teknikcollege Kronoberg. Läs mer...

Wasaskolans reklamfilm

Följ Wasaskolan på Facebook.