Samhällsvetenskapsprogram

Samhällsvetenskapsprogram

Samhällsvetenskapsprogrammet är en utbildning för dig som vill förbereda dig för att läsa vidare på högskola/universitet inom det samhällsvetenskapliga området. Programmet ger dig kunskaper om hur vårt svenska samhälle fungerar men även om hur det kan se ut i andra länder.

Utbildningen ger dig ett historiskt perspektiv så att du med hjälp av det som hänt tidigare ska kunna förstå det som händer nu och i framtiden.

Titta gärna på Skolverkets film om programmet.

På Wasaskolan kan du välja mellan inriktningarna Beteendevetenskap och Samhällsvetenskap.

Beteendevetenskap

Är du intresserad av människor och relationer? Då är kanske den beteendevetenskapliga inrikningen något för dig.

I den här inriktningen får du bl a fördjupa din förståelse om varför människor gör som de gör i olika situationer, hur människan fungerar både fysiskt, psykiskt och socialt.

Kurser som du läser är:

  • Psykologi
  • Ledarskap och organisation
  • Kommunikation
  • Sociologi
  • Samhällskunskap.

Förutom inriktningskurserna kommer det att finnas fördjupningskurser som ytterligare förstärker inriktningen.

Samhällsvetenskap

Du som väljer samhällsvetenskaplig inriktning tycker om att läsa nya texter, följa aktuella händelser och att diskutera om olika saker som sker i både den lilla och i den stora världen. Du arbetar gärna i grupp tillsammans med dina klasskamrater. Dina klasskamrater och du kommer att läsa mycket samhällskunskap, historia och svenska.

Det passar därför dig som gillar att läsa, skriva, diskutera, följa nyheter m.m. Du kommer att lära dig mycket om hur människor känner, tänker och agerar och vad det är som skapar vår personlighet genom det nya ämnet psykologi. Ett annat ämne är filosofi där du tränar på tänka självständigt, kritiskt och analytiskt.

Mer information

Vill du veta mer om samhällsvetenskaps-programmet är du välkommen att kontakta Ann-Charlotte Bergquist.

Telefon: 0477 - 444 96
e-post

 

Sidansvarig: Rektor Wasaskolan
Senast uppdaterad: 2018-02-08