Information om driftstörningar via sms

Information om driftstörningar via sms

När Tingsryds kommun behöver få ut samhällsviktig information snabbt skickar vi ut meddelanden bland annat via sms. Alla som är anslutna till tjänsten får ett meddelande.

Vi skickar ut SMS vid:

  • Vattenavstängning
  • Förändring av vattenkvalité
  • Vattenläckor
  • Otjänligt vatten
  • Kokningsrekommendation
  • VA-arbeten

Vem får meddelanden

Om ditt mobilnummer är registrerat på din folkbokföringsadress i Tingsryds kommun hämtar denna tjänst mobilnumret och du får ett sms om din fastighet och adress är berörd av störningen.

Har du ett fritidshus och inte är folkbokförd i kommunen, måste du registrera dig och den eller de adresser du vill ha information om. Det gäller även dig som använder ett företagsabonnemang och oregistrerat kontantkort.

I tjänsten kan du anmäla och avanmäla utskick samt läsa om hur dina personuppgifter behandlas.

Hur gör jag för att ansluta mig till SMS-tjänsten

I rutan kan du registrera att du vill ha utskick.

Du kan själv kontrollera vilka uppgifter som finns registrerade på dig och ändra eller lägga till det mobilnummer du vill nås på. Det är enkelt att registrera sig och du kan välja vilka fastigheter du får information om, eller om du vill avstå från alla utskick helt. Tekniken heter Blue idea AB och är en kostnadsfri tjänst.

Frågor och synpunkter

Om du stöter på problem med att anmäla dig till tjänsten eller har frågor, kan du kontakta VA-enheten. Kontaktuppgifter hittar du under fliken kontakt.

Sidansvarig: VA-enheten

Senast uppdaterad: 2021-11-17