Måltidsservice

Måltidsservice

Vi som arbetar inom Måltidsservice har ambitionen att laga och servera goda och näringsriktiga måltider. Vi vill skapa en positiv måltidsupplevelse för våra gäster i alla åldrar. Våra menyer ska spegla årstider, högtider och traditioner. Måltiderna anpassas för att tillgodose våra gästers behov av speciella koster.

Social samvaro och mat hör ihop. Matsalsmiljö är viktig. Alla gäster ska ha möjlighet att äta i en lugn och trivsam miljö. Måltiden ska vara något att längta till!

Tillagnings- och mottagningskök samt matsalar finns i alla kommundelarna. Även pensionärer och kommunens personal är välkomna till våra matsalar (dock ej Solhaga, Väckelsång). Måltider till hemmaboende pensionärer kan vid behov erbjudas som en beviljad biståndsinsats.

Måltider i förskolan

För små barn är måltiderna ett viktigt inslag under dagen. Ett bra och riktigt näringsintag är förutsättningen för att de ska växa, vara friska och orka med den stimulerande men också ansträngande vistelsen i förskolan. I förskolan grundläggs de goda matvanorna.

Måltider i skolan

Bra mat till våra uppväxande barn och ungdomar är förutsättning för god hälsa och utveckling och för att klara av skolarbete. Ett riktigt näringsintag grundlägger framtida hälsa.

Måltider till äldre och omsorgstagare

Energi- och näringsriktig kost, individuellt anpassad, är förutsättningen för livskvalitet hos våra äldre. Rätt kost är lika viktig som medicin. Mat och måltider är en viktig del i omvårdnaden.

Sidansvarig: Tekniska avdelningen

Senast uppdaterad: 2024-03-01