Dricksvatten i livsmedelsverksamhet
Verksamhetsutövare som använder vatten från egen brunn i sin livsmedelsverksamhet är skyldiga att kontrollera att vattnet håller god kvalitet genom regelbundet skicka in vattenprover för analys.
Provtagningar
Provflaskor för dricksvattenprovtagning beställs direkt från laboratoriet. Kopia på analysprotokoll skickas till miljö- och byggnadsförvaltningen.
Det är viktigt att ange att vattnet ska användas i livsmedelsverksamhet eftersom det finns specifika gränsvärden för vatten med detta ändamål. Att analysera vatten med de gränsvärdena som finns för privatpersoners vatten är inte acceptabelt och kommer att medföra krav på omprov.
Sidansvarig: Miljö- och byggnadsförvaltningen
Senast uppdaterad: 2021-09-09
Bygg, bo och miljö
- Boende
- Kommunalt vatten och avlopp
- Eget vatten och avlopp
- Vatten- och avloppsplan
- Vattenkiosk
- Avfallshantering
- Livsmedel, miljö- och hälsoskydd
- Samhällsplanering
- Kartor
- Planprocessen
- Sammanhållen bebyggelse
- Detaljplaner
- Detaljplaner aktuella
- Detaljplan för del av Mårslycke 1:29
- Detaljplan Tingsryd 14:1 m fl. ”Örnenplanen”
- Detaljplan för Dunshult 1:11
- Detaljplan för del av Tåget 1:2
- Detaljplan för del av Tingsryd 4:95
- Detaljplan för Tingsryd 3:14 – Orthex
- Detaljplan för del av Mårslycke 1:29 – Camping
- Planändring för Vagnen 4 m.fl. – Lastbilscentralen
- Planändring för Linneryd 5:77 – JGA
- Detaljplaner aktuella
- Ansöka om planläggning
- Översiktsplanering
- Landsbygdsutveckling i strandnära lägen
- Vindkraft
- Hållbar utveckling
- Pågående projekt
- Adresser
- Mark och exploatering
- Felanmälan
- Gator, trafik, och allmänna platser
- Måltidsservice
- Webbdiarie
- Tillstånd, regler och tillsyn
- Bygglov, förhandsbesked, anmälan, strandskydd m.m.
- Bygg, bo och etablerings-kartan
- Markanvisningar