Kompiskortet

Kompiskortet

Kompiskortet är en möjlighet för dig som har en funktionsnedsättning att tillsammans med till exempel en kompis, förälder, syskon, granne eller assistent ta del av olika aktiviteter och arrangemang som erbjuds i kommunen och i några av våra grannkommuner.

Hur fungerar det?

Kortet innebär att du betalar som vanligt men din kompis är med gratis.
Det kan vara entré, träningsavgift, medlemskap och biljetter. Du bestämmer själv vem som följer med. Det kan vara en vän, en personal eller någon släkting. Kortet är personligt och gäller i hela Kronoberg men bara hos de arrangörer som har anslutet sig. Se gärna över vilka fler kommuner som är anslutna till Kompiskortet och de aktiviteter som de har att erbjuda. Du kan söka Kompiskortet om du är skriven i Tingsryd.

Ett samarbete

Kompiskortet är ett samarbete mellan Socialförvaltningen och kultur- och fritidsförvaltningen i Tingsryd kommun. Socialförvaltningen arbetar bl.a. med ansökningar, utskick och distribution kring Kompiskortet och Kultur- och fritidsförvaltningen sköter kontakten med föreningarna. Tillsammans arbetar vi aktivt för att underlätta för dig som har en funktionsnedsättning. Det finns många föreningar och organisationer som har verksamhet som kan passa och Kompiskortet kan hjälpa dig att ta del av det utbudet.