Feriearbete

Feriearbete

arbetsområden feriearbete

Ansökan till feriearbete sommaren 2022 är nu stängd. 

 

Alla ungdomar under 19 år som går ut nionde klass samt första och andra året på gymnasiet och som är folkbokförda i Tingsryds kommun kan söka.

Som feriearbetare får du:

 • Arbetslivserfarenhet inför framtiden
 • Värdefulla kontakter
 • Ett meningsfullt och viktigt arbete

Kommunen erbjuder feriepraktik inom dessa områden:

 • Administration 

Som feriearbetare inom administration får du hjälpa till med olika former av administrativt arbete, det kan vara att posta brev, organisera dokument med mera. (Finns endast i Tingsryd)

 • Barnomsorg

Inom barnomsorg deltar du i arbetet med förskole- eller fritidsbarn. Arbetsuppgifterna kan handla om att vara delaktig i barnens lek, berätta sagor, skapande aktiviteter och utevistelser. Du kommer även att få hjälpa till med vissa praktiska arbetsuppgifter så som till exempel städning och måltidsservering. (Glöm inte att skicka efter ett utdrag ur belastningsregistret om du är intresserad av att arbeta inom barnomsorg. Mer info finns längs ner på sidan.)

 • Kost och kök

När du arbetar inom kost och kök får du en inblick i hur det är att arbeta i ett storkök. Du kommer att arbeta med diverse köksarbeten så som till exempel salladsberedning, bakning, disk med mera. Arbetet är förlagt på en skola eller ett äldreboende.

 • Äldreomsorg

Inom äldreomsorg får du arbeta med aktivering av äldre, så som att läsa tidningen, sitta och prata, spela spel, ta promenader, frukost och måltidshjälp samt vara behjälplig med lokalvård.

 • Parkarbete 

Som parkarbetare får du hjälpa till med skötsel och underhåll av grönytor, rabatter och trädgård på Örnens äldreboende i Tingsryd

 • Vaktmästeri

Inom vaktmästeri får du följa med vaktmästare och bovärdar på Tingsrydsbostäder och hjälpa till vid skötsel av de fastigheter på den ort du placerats.

 • Lokalvård

Som feriearbetare inom lokalvård får du arbeta med att städa kommunala fastigheter, så som kommunhus, skola eller gymnastikhall. 

 • Kulturcrew

För att läsa mer om Kulturcrew (erbjuds endast i Tingsryd), klicka här!

 • Aktivera/fritidsbanken

På Aktivera/fritidsbanken får du på ett kreativt sätt hjälpa till få barn och ungdomar att aktivera sig med hjälp av Fritidsbanken och av alla ytor i och runt Tingsryd idrottsplats. I arbetet ingår även en inblick av restaurangbranchen, med fokus på social service och beredning av livsmedel. (Glöm inte att skicka efter ett utdrag ur belastningsregistret om du är intresserad av att arbeta med barn och unga. Mer info finns längs ner på sidan.) Endast i Tingsryd!

Ansökan

Du kan ansöka om ferieplats via vår e-tjänstportal från och med den 21 februari 2022. Skriv "ferie" i sökrutan för att komma till ansökan. Ansökningsperioden varar till den 20 april 2022.

Erbjudande om feriearbete

Erbjudande om feriearbete skickas ut via e-post. Vi kontaktar dig på den e-postadress som du använde när du skickade in din ansökan. I början av maj ska du få besked om plats. Du måste tacka ja till platsen inom angivet datum som står i meddelandet du fått, annars går platsen till annan sökande.

Om jag inte kan ta den erbjudna platsen

Om du av någon anledning inte kan ta det feriearbete du erbjudits, ska du meddela det så snart som möjligt till oss. Du kan tyvärr inte byta arbetsveckor, bara tacka nej om du inte kan arbeta den perioden du har erbjudits feriearbete.

För mer information eller kontakt med Ungdomscoach som handlägger ferieplatserna, ring Medborgarkontoret 0477-44100

Sidansvarig: Utvecklingsavdelningen

Senast uppdaterad: 2022-05-02