Starta och driva företag

Starta och driva företag

Att starta eget kan vara att förverkliga en idé. Att jobba med just det man brinner för. Eller helt enkelt att vara sin egen chef. Här hittar du hjälpen, råden och kontakterna.

NyföretagarCentrum

Tingsryds kommun ingår i NyföretagarCentrum i Kronoberg tillsammans med Växjö, Alvesta, Lessebo och Uppvidinge kommuner. NyföretagarCentrum fungerar som en lots och ger dig som funderar på att starta företag, eller som redan har gjort det, gratis rådgivning. Stödet kan handla om allt från affärsidé till budget eller marknadsföring.

E-post: vaxjo@nyforetagarcentrum.se

Webb: https://www.nyforetagarcentrum.se/vaxjo/

Näringslivsservice Tingsryd kommun

Vi ger stöd åt företag, medverkar till expansion och utveckling. Vi hjälper till med frågor om etablering, mark, lediga lokaler och mycket annat. Tingsryd kommuns företagslots visar vägen in i kommunen för den som vill starta ett företag eller utveckla en etablerad verksamhet.

Om du vill starta eget företag finns det ett antal organisationer som du kan vända dig till för rådgivning och information, och som arbetar för att ta tillvara innovationer och idéer.

Information och tjänster från myndigheter
www.verksamt.se hittar du information, verktyg och e-tjänster från flera myndigheter

ALMI Företagspartner Kronoberg

ALMI Företagspartner erbjuder finansiering och affärsutveckling till innovatörer, nya företag och till redan etablerade företag som vill utvecklas. ALMI kan följa ditt företag från den första idén till ett lönsamt företag.

Tel: 0470-70 74 00
E-post: info.kronoberg@almi.se
Webb: www.almi.se/kronoberg

Företagsfabriken

På Videum erbjuder Företagsfabriken en miljö där fokus ligger på att stötta företag från industri och akademi som har affärsidéer med tillväxtpotential. Inkubatorn bistår entreprenörer med aktiv och anpassad managementsupport, finansiella, tekniska och kommersiella nätverk i en kreativ tillväxtmiljö med tillhörande kontorsservice.

Kontakt: Sandra Ruuda
Tel: 070-317 18 55
Webb: www.foretagsfabriken.se

Coompanion

Coompanion är ett kooperativt utvecklingscentrum i Kronoberg som erbjuder information, rådgivning och utbildning i att starta företag/föreningar tillsammans.

Tel: 0470-70 74 25,
E-post: kronoberg@coompanion.se
Webb: www.coompanion.se

Region Kronoberg

Om du behöver hjälp med att söka bidrag för näringslivsprojekt eller är intresserad av regional utveckling kan du besöka regionförbundets hemsida.

Webb: www.regionkronoberg.se/naringsliv-innovation-och-forskning

Tel: 0470-58 80 00

Sidansvarig: Utvecklingsavdelningen

Senast uppdaterad: 2023-08-24