Info om händelse på Dackeskolan

På tisdag förmiddag smällde en flaska med just nu, okänt innehåll, i ena byggnaden på Dackeskolan. 112 ringdes direkt och blåljuspersonal kallades till platsen. Högstadieelever och personal utrymdes från den berörda byggnaden och gick till Tinghallen. Ingen person kom till skada fysiskt av händelsen.

Räddningstjänsten och polis utförde sitt arbete och sökte igenom byggnaden. En tonårspojke greps misstänkt för grovt framkallande av fara för annan och försök till allmänfarlig ödeläggelse.

Undervisningen för alla högstadieelever på Dackeskolan ställdes in. Högstadieeleverna fick möjligheten att åka hem för dagen eller stanna kvar med personal i Tinghallen, på Kulturverkstan och Aktivera.

Räddningstjänstens och polisens bedömning var att F-6:s lokaler fortsättningsvis kunde användas och låg- och mellanstadieelever fortsatte därför sin skoldag. Viss del av dagen hölls all undervisning och raster för F-6 inomhus, med ökad vuxennärvaro i grupperna.

Tingsryds kommuns ungdomsteam och elevhälsa kallades snabbt in och fanns på plats för att stötta och prata med elever och personal.

Undervisningen på högstadiet samt F-6 kommer att fortsätta som vanligt onsdagen den 16 november. Dackeskolans personal kommer att prata med eleverna om det inträffade och dubbel personalstyrka av elevhälsan kommer att finnas på plats bland högstadieeleverna.