Ola och Johanna – nya rektorer i kommunen

Bildningsförvaltningen har startat upp läsåret med två nya rektorer på plats, Ola Kläfverud som är rektor i Urshult samt Johanna Nordin, rektor på Dackeskolan F-6. 

Ola har arbetat som rektor både på grundskolan och gymnasiet i snart tio år.

- I Urshult kommer jag att vara rektor även för förskolan, och jag ser fram emot att kunna följa våra barn från förskolan fram till högstadiet. Eftersom jag tillträdde min tjänst redan i mitten av juni har jag hunnit träffat många av barnen. Jag fick ett gott bemötande både från personal och elever, och efter några veckors semester är jag nu redo att möta hela verksamheten i skarpt läge. Jag har en bra magkänsla och ser fram emot ett riktigt bra läsår, säger Ola Kläfverud.

Johanna har arbetat inom skola på olika sätt i Växjö kommun i 25 år, och har precis installerat sig på Dackeskolan.

- Att byta jobb och kommun innebär en hel del nya system och rutiner att sätta sig in i, men jag har fått god hjälp av övrig personal och av förvaltningen. Jag har från första stund fått ett trevligt och varmt välkomnande, sådant underlättar när man är ny, jag känner mig mycket inspirerad och motiverad att göra ett bra jobb, säger Johanna Nordin.

Båda vill nu fokusera på att lära känna verksamheten för att sedan tillsammans med sin personal börja arbeta med olika former av skolutveckling. Men först ska de välkomna alla nya och gamla barn och elever i Urshult och på Dackeskolan.

- Vi är förväntansfulla och minst lika nervösa inför skolstarten som de nya eleverna, säger Johanna och Ola.