Sara blir ungdomscoach i Tingsryds kommun

Nu är det klart vem det blir som blir ungdomscoach i Tingsryd. Hon heter Sara Lorentzson och hon brinner för ungdomars fritid, hälsa och för föreningslivet. - Det känns fantastiskt roligt. Jag vill bli en mentor för ungdomarna, säger Sara Lorentzson.

Tanken är att erbjuda spontanidrott. Ishockey i ishallen, fotboll på konstgräsplanen och övriga idrotter inne i Bollhallen. I Bollhallen finns även Fritidsbanken där man kan låna fritidsutrustning gratis. I Bollhallen kommer det även att finnas cafeteria och möjlighet att hänga med vänner. Här kan man göra sina läxor om man vill eller mellanlanda innan sin träning.

Kenth Axelsson

Kenth Axelsson, fritidssamordnare.

- Syftet är att bidra till en meningsfull och aktivare fritid, en positiv utveckling av ungdomars psykiska och fysiska hälsa och att motverka utanförskap, säger Kenth Axelsson, fritidssamordnare i Tingsryds kommun.

Ungdomscoachen Sara Lorentzson har alltid varit aktiv i olika former inom föreningslivet, både som utövare och som tränare. Hon är just nu tränare i innebandy och fotboll och berättar att hon tycker om att vara med och stötta och utveckla barn och ungdomar både inom idrott och som människor.

- Jag hoppas att jag blir en person som ungdomarna vill och känner att de kan anförtro sig till. Bollhallen ska vara en trygg punkt och en plats där man vill spendera sin fritid. Jag vill göra detta tillsammans med ungdomarna. Vi ska skapa det tillsammans, säger Sara Lorentzon.

Planen är att verksamheten startar i Bollhallen under sportlovet vecka 8. Men det kan förändras med tanke på coronapandemin och hur läget ser ut just då. Bollhallen kommer att vara öppen på eftermiddagen och tidig kväll. Mer information kommer när öppningen närmar sig.