Ställ dina frågor om den planerade ekobyn i Väckelsång – Välkommen på en digital informationsträff 26 januari

I december stod det klart att det kan bli en ekoby i Väckelsång. Tingsryds kommun har tecknat ett avtal med ETC Bygg AB om etablering i norra delen av samhället. Vi vet att nyfikenheten är stor och frågorna många - därför bjuder vi nu in dig till en digital informationsträff den 26 januari.

Vad är tanken med en ekoby? Varför är Väckelsång en så bra plats att bygga den på och hur tänker Tingsryds kommun att etableringen ska gynna kommunen? Det och mycket mer kommer representanter från ETC Bygg och ansvariga från Tingsryds kommun att svara på i samband med informationsträffen den 26 januari mellan klockan 17.30 och 19. Träffen blir digital via Teams på grund av rådande pandemiläge.

Förutom ekobyn så kommer Tingsryds kommuns utvecklingschef Henrik Paulsson, samhällsutvecklare Johan Söderlund och miljö- och byggnadschef Camilla Norrman berätta mer om planen för bostadsutveckling i kommunen som helhet.

Vi har möjlighet att ta emot 60 deltagare så se till att säkra din plats nu! Föranmälan görs via denna länk. I formuläret kan du också ställa dina frågor i förväg.

När du har tilldelats en plats kommer du att få all övrig information du behöver för att kunna delta vid mötet.

Mer information om ETC:s planer på en ekoby i Väckelsång kan du inför mötet läsa HÄR.