28 december inleds vaccination mot covid-19 för omsorgstagare på särskilt boende

Av de vaccinationsdoser mot covid-19 som tilldelas Region Kronoberg under julhelgen kommer Tingsryds kommun ta del av 25 stycken doser. Vaccineringen inleds från och med måndag 28 december på särskilt boende i Konga.

Vård- och omsorgsförvaltningen har under de senaste veckorna förberett sig på att snabbt kunna starta upp vaccinering. Bland annat har en vaccinationssamordnare utsetts som deltagit i övergripande vaccinationssamordning tillsammans med Region Kronoberg och inventering av intresse bland de prioriterade grupperna har skett. På måndag startar alltså vaccinationen på ett av våra särskilda boenden, Konga Allhus.

- Våra medarbetare har hittills gjort ett fantastiskt jobb med att skydda våra omsorgstagare. Men för att vi på sikt ska få stopp på smittspridningen i samhället behövs ett vaccin och att vi nu kan inleda vaccinationsarbetet känns glädjande. Vi hoppas och tror att så många som möjligt kommer att vaccinera sig både bland omsorgstagare och medarbetare säger Magnus Carlberg (S), ordförande i vård- och omsorgsnämnden samt Martin Hansson, vård- och omsorgschef.

- Det har gått mycket fort i slutet, från att inget vaccin är godkänt till att vi nu ska inleda vaccination. Men vi är förberedda och vårt vaccinationsteam som består av flertalet sjuksköterskor kommer ges utbildning innan de börjar vaccinationsarbetet, säger Elsa Bengtsson, medicinskt ansvarig sjuksköterska/vaccinationssamordnare.

Alla nyheter från Tingsryds kommun om corona-viruset covid-19