Krisberedskapsveckan 2019

Välinformerade och engagerade invånare är en viktig tillgång vid en samhällskris. Därför har MSB startat #Krisberedskapsveckan, en kampanj tillsammans med bland andra kommunerna.

Syftet med kampanjen är att öka kunskapen om hur människor påverkas av och kan förbereda sig för samhällskriser och höjd beredskap, ytterst krig. 2019 blir tredje gången som Krisberedskapsveckan genomförs och i år riktar man sig särskilt till ungdomar mellan 13-19 år som aldrig upplevt någon samhällskris, inte heller levt med beredskap i vardagen.

Med anledning av det försämrade säkerhetspolitiska läget och den återupptagna planeringen för att hela samhället ska kunna agera vid höjd beredskap och ytterst krig vill regeringen att informationen om hur befolkningen kan förbereda sig ska bli bättre, både på nationell och lokal nivå. Krisberedskapsveckan är en del i detta arbete.

Förra året delades broschyren Om krisen eller kriget kommer.

Du kan ladda ner den på flera språk HÄR.

Vad gör en kommun för att hantera en kris? Mer information HÄR.

Fyra filmer om beredskap hemma

Här nedanför kan du se fyra filmer om beredskap hemma. Filmerna visar hur du kan förbereda dig inför en samhällsstörning som gäller värme, mat, vatten och kommunikation.

Sidansvarig: Utvecklingsavdelningen
Senast uppdaterad: 2019-05-03