Behöver andningsskydd, förkläden och skärmväggar

Vård-och omsorgsförvaltningen har en handlingsplan Pandemi kring Covid-19 som vi följer och jobbar med dagligen i våra verksamheter.

Just nu förbereds allt enligt vår plan en verksamhet för att vi ska kunna stötta omsorgstagare i livets slut som är smittade av Covid- 19. Erfarenheten från framförallt Stockholm pekar på att multisjuka äldre med Covid- 19 kräver mycket stora vård- och arbetsinsatser vid vård i livets slut.

I denna planering behöver vi särskilda munskydd som klarar av mer partiklar än andra andningsskydd som vi har idag. Vi har beställt och inväntar dessa andningsskydd men har nu fått information att vi nuläget inte kan få ut det från beställt land på grund av bland annat stängda gränser.

Därför vill vi gärna ställa frågan om NI som företag har andningsskydd (FFP2 eller FFP3) som vi kan få köpa eller om ni inte behöver gärna tar emot. Vi behöver just dessa andningsskydd vid vårdmoment som kan innebära en risk för aerosolbildning.

Vi har även en fråga om ni har någon whiteboardtavla på hjul eller andra insynsskydd i metall eller trä som ni inte använder..som bara står? (Vi behöver insynsskydd mellan sängarna och dessa väggar måste vara i trä eller metall för att kunna torkas av med ytsprit)

När vi ändå håller på så kommer sista frågan:

Har några långärmade platsförkläden som ni inte behöver här och nu? så är vi mer än intresserade av även dessa.

Om ni har något av ovanstående eller vet någon annan som kan ha något av ovanstående får ni gärna ta kontakt med någon av oss på följande mail så hör vi av oss så fort vi kan till er!

Vi säger TACK på förhand och hoppas att vi aldrig behöver använda detta men vill ändå vara förberedda!

Elsa.bengtsson@tingsryd.se

MAS, medicinsk ansvarig sjuksköterska

Sofie.wilhelmsson@tingsryd.se

Områdeschef hemsjukvård

Pernilla.risberg@tingsryd.se

SAS, socialt ansvarig socionom