Besöksnäringen i fokus på nytt program på Wasaskolan

Wasaskolan vill starta ett nytt program som ska heta handels- och administrationsprogrammet med fokus på besöksnäring. - I Tingsryds kommun är besöksnäringen otroligt stark så ett program som detta känns helt rätt, säger Rose-Marie Svensson, näringslivsutvecklare på Tingsryds kommun.

Programmet kommer att ha fokus på besöksnäringen, både vad gäller kurser i programfördjupningen och APL:en, arbetsplatsförlagt lärande, där eleverna får omsätta sina teoretiska kunskaper praktiskt.

- Turismen är stark här och det behövs fler entreprenörer och medarbetare. Det finns stora möjligheter till arbete och därför erbjuder vi det här programmet på Wasaskolan. Det kommer också att finnas goda möjligheter till samverkan och samarbeten med den lokala handeln vid olika evenemang och event, säger Lina Hading, studie- och yrkesvägledare.

Denna typ av inriktning på gymnasienivå har efterfrågats av turism-

organisationer så som Destination Småland och flera företagare inom branschen.

- Besöksnäringen har fördubblats från år till år under en tioårsperiod och fortsätter att växa, så ett program som riktar sig till besöksnäringen passar jättebra i kommunen. Då kan vi inom näringen ta emot praktikanter som kanske kan leda till anställning längre fram, säger företagaren Jan Olof Collén, som driver Tingsryd Resort.

 

 

Är du intresserad av att välja programmet?

Gör en intresseanmälan till:
Lina Hading, studie- och yrkesvägledare
lina.hading@tingsryd.se

För att läsa Wasaskolans programkatalog, tryck HÄR.