Gymnastiksalen på Urshultsskolan kan efter branden åter nyttjas

Från och med den 16 november kan gymnastiksalen i Urshultsskolan åter användas för olika verksamheter. Damernas omklädningsrum och bastu är avstängt, även herrarnas bastu. I övrigt är lokalerna vara öppna för verksamhet. Enligt Tina-Mari Jonasson, rektor på Urshultsskolan, har skolan valt att vänta tills på måndag med att använda gymnastiksalen.

Under veckan har en skadereglerare från kommunens försäkringsbolag undersökt platsen och nu har arbetet börjat med att återställa lokalerna.

Det var vid halv tre på fredagseftermiddagen den 10 november som branden upptäckes av en privatperson då kraftig rök vällde ut från gymnastiksalen. Räddningstjänsten i Östra Kronoberg larmades och elden kunde släckas. Branden har startat i en bastu.

Redan på fredagskvällen tillkallades en saneringsfirma som bland annat satte in fläktar för att minska röklukten.

Skolan avvaktar tills på måndag med att ha gymnastik och får då hitta tillfälliga lösningar när barnen ska byta om. Exempelvis använda lärarnas omklädningsrum eller att pojkar och flickor får träna olika tider. Enligt rektor Tina-Mari Jonasson har information gått ut till föräldrarna.