Den 1 april lanseras Tingsryds kommuns e-tjänsteportal

Tjänsten ”Mina sidor” samlar alla blanketter och e-tjänster på ett ställe och har funktioner som ökar kommunens service mot kommuninnevånarna, exempelvis integrering mot tjänster från myndigheter så som Skatteverket, Bolagsverket och Lantmäteriet.

Du kan använda e-tjänster när som helst på dygnet via en dator, surfplatta eller mobil. Vissa e-tjänster kräver inloggning med e-legitimation eftersom vi behöver din signering för att kunna behandla ärendet och i de fall du loggar in kan du sedan följa ditt ärende via ”Mina ärenden”.

Har du inte möjlighet att använda e-tjänsterna så finns fortfarande möjligheten kvar att hämta en blankett i portalen och där finns även kontaktuppgifter.

- E-tjänsterna är en del av arbetet med att digitalisera kommunens verksamheter och gör att ett flertal av kommunens tjänster blir tillgängliga när det passar dig som invånare. Arbetet med att bygga fler e-tjänster kommer att fortgå och är ett levande arbete. På plattformen har även du som medborgare eller besökare möjlighet att skicka in förslag på nya e-tjänster, säger utvecklingsledare Billy Rosander.

Här kan medborgare exempelvis lämna in medborgarförslag, göra en felanmälan, anmäla behov av skyddsjakt, anmäla intresse för borgerlig vigsel eller ansöka om anslutning till kommunalt vatten och avlopp.

Vid lanseringen kommer det från Tingsryds kommuns hemsida länkas till e-tjänsteportalen, dels på startsidan och dels under respektive kategori.