Efter förra årets succé – Kulturnatten 2023 blir hel kulturhelg

Den 18-19 mars 2023 smäller det, då arrangerar vi återigen Kulturnatten i Tingsryds kommun. Vi utökar till två dagar och öppnar för kulturfest i hela kommunen. Lokala aktörer, föreningar och fria kulturutövare kan själva arrangera ett kulturevenemang under Kulturnatten.

Målet är att erbjuda ett varierat utbud för att synliggöra och tillgängliggöra olika former av kultur. Förhoppningen är att möjliggöra möten mellan kommunens invånare där kulturupplevelsen kan bidra till gemenskap och glädje.

För att lyckas bredda programmet, både innehållsmässigt och geografiskt, öppnar vi upp en anmälan för föreningar, lokala aktörer och fria kulturutövare att själva arrangera en programpunkt under årets Kulturnatt. Intresseanmälan är kopplad till riktlinjer som gäller för arrangören och görs via e-tjänst på kommunens hemsida. E-tjänsten är nu öppen och stänger den 20 januari 2023.

Kulturnatten är ett samarbete mellan Tingsryds kommun, Academy of Music and Business och studieförbundet Kulturens. Bibliotekschef Anna-Karin Karlsson på Tingsryds bibliotek är projektledare.

Förra året fick vi in önskemål om att kulturnatten skulle vara både längre och mer geografiskt spridd inom kommunen. Vi vill så tillgängliggöra kultur på så många sätt som möjligt. Att öppna upp för aktörer att anordna egna evenemang på platser de själva vill under både lördagen och söndagen gör vi därför som ett svar på invånarnas önskemål. Vi hoppas att det blir en helg fylld av kultur på många olika sätt.

Kulturnatten startar klockan 12.00 lördagen den 18 mars och avslutas först klockan 16.00 söndagen den 19 mars.

Läs mer om Kulturnatten och anmäl ditt evenemang via e-tjänsten här.