Erik Höiby visar sin konst på biblioteket

Musikalartisten och konstnären Erik Höiby ställer ut sin konst för första gången. - Det känns jätteroligt att få ställa ut här i Tingsryd, säger Erik Höiby.

Erik Höiby kommer från Norge och gick en konstutbildning för drygt femton år sedan. Efter utbildningen valde han att satsa på att bli musikalartist och sedan dess har han synts i många stora musikaler i Sverige. Han har bland annat arbetat på Malmö opera, Värmlandsoperan och Göta Lejon.

Efter många år av press på sig själv började han för ett par år sedan må dåligt och då kom konsten in i hans liv igen.

- Tack vare konsten fick jag en paus från mina tankar och kunde fokusera enbart på tavlan jag målade. Det blev som terapi. De här 35 tavlorna jag ställer ut symboliserar min resa de här två åren, berättar Erik Höiby.

Han berättar vidare att de första tavlorna föreställde mörka träd och de senaste tavlorna har han målat med en speciell teknik då man häller färgen på en plywood-skiva och sedan bränner man färgen. Det finns inte många i Skandinavien som använder det uttrycket som Erik Höiby gör i sin konst.

- Det känns roligt att vara en av de få konstnärer som jobbar med detta uttryck. Sakerna jag använder och målar med beställer jag bland annat från Australien och Tyskland

Det här är Erik Höibys första Vernissage men han har bland annat sålt tavlor till Christer Björkman.

Utställningen är på biblioteket i Tingsryd och pågår fram till den femte februari.