Föreläsningskväll i arbetet för att förhindra självmord

Varje år tar 1 500 personer i Sverige sitt liv. Tingsryds kommun vill vara med i arbetet för att förhindra självmord. Därför uppmärksammar vi Suicidpreventiva dagen den 10 september. Vi tjuvstartar med en föreläsningskväll den 9 september.

När: 9 september

Tid: 18.00-20.30

Plats: Gibson Auditorium, Linnerydsvägen 6A, Tingsryd

Medverkande under kvällen:

  • Peter Jacobsson från den ideella föreningen ”VågaVa” berättar om sin egen erfarenhet av att ha mist en familjemedlem i suicid. Berättar också om sitt yrkesliv.
  • Elever från Kulturverkstan underhåller med musik.
  • Representanter från Tingsryds kommun, Region Kronoberg och Svenska kyrkan finns på plats för frågor och samtal.

Föreläsningskvällen, som arrangeras tillsammans med Region Kronoberg, är helt kostnadsfri. Vi bjuder på fika.

På grund av rådande omständigheter under pandemin har vi max 250 platser. Dessa platser kommer att vara uppdelade i sällskap om max 8 personer. Föranmälan görs hos Medborgarkontoret, via mejl medborgarkontoret@tingsryd.se eller på telefon 0477-44100.

Missa inte: Dagen efter föreläsningen, den 10 september, läggs en digital föreläsning med Lina Carlstedt ut på kommunens hemsida. Hon jobbar som psykiatrisjuksköterska och berättar om Tingsryd kommuns arbete med MHFA (Första hjälpen till psykisk hälsa).

Projektansvariga för det lokala suicidpreventiva arbetet i Tingsryds kommun är Pernilla Risberg, SAS, socialt ansvarig socionom och Ragnhild Olsson som är chef för barn- och familj/individ- och familjeomsorgen.

- Varje år tar ungefär 1 500 människor sitt liv. Det är fyra om dagen. Bakom statistiken döljer sig föräldrar, syskon, barn, grannar, barn, grannar, kollegor och vänner. Även i Tingsryds kommun tar människor sitt liv och det är oerhört viktigt att kommunen jobbar med det suicidpreventiva arbetet för att förhindra självmord.

Mer information från Region Kronoberg om Suicidpreventiva dagen och aktiviteter i anslutning till den via denna länk.