Företagare mötte UF-företagare

Under onsdagens frukostmöte på Academy of Music and Business möttes representanter från näringslivet och årets UF-företagare. På agendan var två inspirationsföredrag om affärsmöjligheter inom besöksnäringen i regionen. Dessutom skulle årets UF-företagare få sina intyg och några även få stipendium.

Mötet inleddes med mingelfrukost ackompanjerades av livemusik i foajén för att sedan fortsätta inne i Auditoriumet på AMB.

Dagens konferencierer, Alva Karlsson och Chanelle Knutsson från AMB, hälsade alla välkomna till frukostträffen.

Oskar Wijk från Destination Småland visade siffror över besöksnäringen i Kronoberg och berättade att den största anledningen att besökarna kommer hit är vår natur. Han visade vilka affärsmöjligheter det finns att starta företag, utifrån områdena bo, äta och göra. ”Vi ska lyfta det vi har här – det är efterfrågat! Underskatta inte lilla som ni ser varje dag. Det är unikt för andra.”

Nästa föreläsare var Majja Almqvist från Rinkaby Gård. Hennes spännande resa startade med att driva UF-företag till att idag vara företagare och driva familjeföretaget Rinkaby gård. Hon berättade att kundresan idag ser annorlunda ut än den gjorde för några år sedan. Idag börjar resan i mobiltelefonen, och är mer cirkulär än linjär. ”Man måste vara duktig på det man gör och väldigt mån om sin personal och sina grannar, så att de pratar bra om en och rekommenderar ditt företag för andra.”

Konferenciererna gjorde en snygg övergång från Majja till att berätta lite kort om UF Alumni, som är ett nätverk för de som har drivit UF-företag.

På plats fanns årets UF-Företagare från Wasaskolan och Academy of Music and Business för att ta emot sina UF-intyg. Tingsryds Handels representanter Christina Bengtsson och Liselott Engström delade även ut stipendium till UF-företaget Go Fika UF, ”ett till”, Fun Drive UF och Kalasdags UF.

Frukostträffen ordnades av Tingsryds kommun i samarbete med Vi Företagare och Ung Företagsamhet Kronoberg.

Michaela Giunnarsson, Orthex t.v. samtalar med Karin Nilsson, Tufab t.h

Christina Bengtsson, Tingsryds Handel t.v och Daniel Wallin, Tingsryds AIF t.h.

Anna Johansson, oppositionsråd t.v tillsammans med Patrick Ståhlgren, vice ordförande kommunstyrelsen t.h

Oskar Wijk från Destination Småland

Konferenciererna Chanelle Knutsson t.v och Alva Karlsson t.h

Majja Almqvist från Rinkaby Gård