Företagare nätverkade i Tingsryd

Företagarträffarna är ett forum för näringslivet att nätverka och knyta kontakter. Under måndagskvällen fick deltagarna lära känna både den nya kommunchefen Christer Kratz och näringslivsutvecklaren Eddie Hansson när utvecklingschef Christina Gutierrez Malmbom var moderator och ställde frågor.

Ett 20-tal företagare kom till Tingsryd resort och fick höra kommunchefens tankar kring Tingsryds kommun och vilka möjligheter som finns, även hur kommunens nya näringslivsutvecklare tänker sig arbetet framöver.

Båda ser framemot att arbeta i kommunen och imponerades av att det finns så många företag i kommunen.

Eddie Hansson, näringslivsutvecklare.

  • Jämfört med Älmhult där Ikea finns med tillhörande bolag och underleverantörer och allt är uppbyggt kring det, så har Tingsryd en bredd bland företagen och en större mångfald vilket är intressant, säger Eddie Hansson, ny näringslivsutvecklare och som tidigare arbetade i Älmhult.

Christer Kratz, kommunchef Tingsryd.

  • Min bild av Tingsryds kommun är positiv. Alla jag har träffat har gjort ett gott intryck. Närmast handlar det om att lära känna Tingsryd och personalen och det ser jag fram emot, säger han.

Ofta hålls företagsträffarna ute på företag för att ge er som företagare en insikt i andra företags verksamheter. Ibland förläggs möten vid lunchtid eller kväll, som under måndagskvällen.

Utvecklingschef Christina Gutierrez Malmbom tog pulsen på Eddie Hansson (tv) och Christer Kratz genom att ställa frågor.

Förutom att deltagarna fick veta mer om kommunchefen och näringslivsutvecklaren gavs också tillfälle att nätverka.

 

 

Sidansvarig: Utvecklingsavdelningen
Senast uppdaterad: 2018-09-13