Företagsbesök på Fazer i Tingsryd

Förra veckan besökte etableringsstrateg Catharina Winberg och politikerna Jörgen Kennedy, Anna Johansson och Mikael Jeansson Fazer i Tingsryd.

Fabriken grundades 1937 som Kronans Bryggeri och Trensums grundades 1948 och finns i Tingsryd sedan 1984. Det var den första fabriken i världen som kommersiellt producerade havredrycker i början av 1993. Fabriken förvärvades av Fazer i mars 2022 och på fabriken arbetar ungefär 140 anställda. Exporten av havredryck går till över tio länder i Europa, Asien och Oceanien.

- Under företagsbesöket fick vi se anläggningen för produktion av havredryck och vi mötte ledningsgrupp och medarbetare, säger Jörgen Kennedy, kommunalråd i Tingsryds kommun.

- Det känns mäktigt att vi har den här produktionen i Tingsryd. Fazer är ett anrikt och stort internationellt företag inom livsmedelsproduktion och det är mycket positivt att de väljer att satsa på att vidareutveckla verksamheten hos oss i Tingsryds kommun, säger Catharina Winberg, etableringsstrateg i Tingsryds kommun.

- Vi är stolta över vår verksamhet i Tingsryd. Här kan vi visa toppmodern produktion, inte minst eftersom betydande investeringar har gjorts de senaste åren. För oss är det viktigt att bidra till ett utvecklat, långsiktigt och hållbart näringsliv här tillsammans. Fazer är starkt engagerad i produktionen av havredryck idag och i framtiden. Vår verksamhet i Tingsryd en viktig del av framgången, säger Robert Stenstavold, fabriksdirektör, Fazer Tingsryd.