Företagsträff hos Konga Mekaniska Verkstad AB

Varje år genomför Tingsryds kommun ett antal företagsträffar, både på konferensanläggningar och ute på företag i kommunen. Det är ett sätt för näringslivet att mötas och förutom företag delta politiker, tjänstemän och olika organisationer som ofta samarbetar med företag.

Johanna Haglund och Jonathan Haglund

Vid årets första företagsträff den 14 februari besöktes Konga Mekaniska. Ett 30-tal personer passade på att ta sig en kopp kaffe och nätverka innan näringslivsutvecklare Eddie Hansson hälsade besökarna välkomna.

Under morgonen berättade kommunchef Christer Kratz om vilka satsningar som görs i kommunen, hur kommunen tänker framåt, om det ekonomiska läget. Utvecklingschef Henrik Paulsson redogjorde för det lyckade samarbetet kring Näringslivsgalan den 31 januari. Många företag och personer prisades till god mat och bra underhållning av Jennifer Carlsson och Sebastian Karlsson, samt musik av elever från AMB.

Därefter fick ansvariga för Konga Mekaniska berätta om sig och Konga Mekaniska som tillverkar olika slags vagnar till olika branscher som kontor, kök, sjukvård och så vidare.  Jonathan Haglund redogjorde för den resa som företaget gjort sedan starten 1987 då hans far och farfar började bygga upp företaget.

Vi på Kongamek ställer gärna upp som värd för event som dessa, vi anser att det är viktigt att nätverka och samverka i kommunen och kan vi få göra det i samband med att vi också får visa vad vi gör på företaget så är det en win win, då många i kommunen inte har full koll på vad det verkligen är vi tillverkar och säljer, säger Jonathan Haglund.

Han berättade vidare om hur verksamheten utvecklats och hur man idag samarbetar med flera länder och har verksamhet i på flera platser, bland annat i Anderstorp och Vietnam. Verksamheten har breddats och stärkts. En av de nya verksamheterna är Johanna Haglunds Design of. Designmöbler och produkter med fokus på inredning.

För Tingsryds kommun betyder det mycket att förlägga företagsträffarna på företag i kommunen. Förutom att kunna nätverka, får aktuell information om vad som är på gång i kommunen, så får också besökarna insikter och inspiration om hur andra företagare väljer att driva sitt företag.

Kommunchef Christer Kratz.

Utvecklingschef Henrik Paulsson

Birgitta Arvidsson (KD), ordförande i teknik- och utvecklingsutskottet, samt Jörgen Larsson, landsbygdsutvecklare.

Christoffer Cederholm, Spelkollektivet i Väckelsång.

Sidansvarig: Utvecklingsavdelningen
Senast uppdaterad: 2020-02-17