Fortsatt stark företagsamhet i Tingsryd

Trots en stillastående utveckling på länsnivå uppvisar Tingsryd även i år en hög företagsamhet, bland annat när det gäller unga. Det visar en ny undersökning från Svenskt Näringsliv.

Idag publicerar Svenskt Näringsliv sin senaste undersökning om företagsamheten i Kronobergs län. Med företagsamma personer avses människor som på olika sätt aktivt bidrar till att driva och utveckla företagsverksamhet. I Tingsryd framträder en positiv bild trots att situationen för länet i stort är oförändrad sedan två år.

Rapporten visar att den högsta nyföretagsamheten i länet fortfarande finns i Tingsryd, med 13,1 personer per 1 000 invånare som blivit företagsamma under det senaste året. Liksom i fjol hittar man även totalt sett länets mest företagsamma befolkning i Tingsryd. Hela 15,2 procent av den arbetsföra befolkningen är företagsamma.

Fler glädjande resultat i undersökningen är dels att Tingsryd efter Uppvidinge har näst flest företagsamma kvinnor och tillsammans med Uppvidinge delar förstaplatsen i antal företagsamma unga.

 

Den som vill kan läsa rapporten i sin helhet på Svenskt Näringslivs hemsida genom att klicka här.