Fullt hus när Aktivera invigdes i Bollhallen

Efter ett fartfyllt sportlov i rörelsens tecken blev den officiella invigningen av Aktivera i Bollhallen välbesökt under fredagen. Förutom ett stort antal barn och ungdomar, föräldrar och fritidspersonal var kommunalrådet Mikael Jeansson på plats för att invigningstala tillsammans med kommunchefen Christer Kratz.

Aldrig har vi haft ett sportlov med så mycket aktiviteter och så många aktiva barn och ungdomar. Det är väldigt roligt att se och vi hoppas att det här ska bli en samlingsplats, sa kommunchefen Christer Kratz.

Ungdomscoachen Sara Lorentzson öppnade upp verksamheten lagom till att sportlovet drog igång i måndags. Sedan dess har det varit full fart varje dag och ett gensvar som Sara själv bara kunnat drömma om.

Sara Lorentzson samtalar med kommunchefen Christer Kratz, kommunalrådet Mikael Jeansson och fritidssamordnare Kenth Axelsson.

Jag känner mig rörd och nästan lite gråtmild. Jag har inte suttit ner på hela veckan, det har varit så roligt, sa hon och berättade att det efter lovet nu är dags att besöka skolorna och få med sig ungdomarna till Aktivera efter skoldagens slut.

På fredagen var det alltså dags för den officiella invigningen för allmänheten. Ett stort antal barn och ungdomar, föräldrar och fritidspersonal var på plats. De fick testa på allt från klättring till bordpingis, innebandy och badminton innan de bjöds på korv och musikunderhållning av AMB-eleven Felicia Reggentin.

När klockan slog 12.30 ställde sig kommunalrådet Mikael Jeansson och kommunchefen Christer Kratz mitt på golvet i Bollhallen för att hålla ett invigningstal, där de önskade fritidsenheten lycka till med sin nysatsning. Därefter var det dags att klippa bandet. Till sin hjälp tog de besökarna Sanna Nilsson och Mira Berglund som ser fram emot många, aktiva timmar hos Aktivera framöver.

Det är jätteroligt att vara här. Jag kommer absolut gå hit efter skolan, säger Mira Berglund.

Med Aktivera kommer Tingsryds kommun att erbjuda kommunens ungdomar spontanidrott efter skoldagens slut. Där kommer det också finnas möjlighet att låna sportutrustning via Fritidsbanken och att hänga med kompisar över en fika i kaféet. Från och med nästa vecka är Aktivera i Bollhallen öppet måndag-torsdag mellan klockan 14 och 18.

Många besökare på Aktiveras invigning.