Grahn sprintsnabbast i SSR

 

Joachim Grahn, Simrishamns MK, var snabbast på AD Bildelar grussprint som ingår i South Swedish Rally Weekend.

-En perfekt uppvärmning inför SSR. Då kommer vi att köra riktigt fort, lovade Joachim Grahn direkt efter målgången.

 

Under fredagen fortsatte South Swedish Rally Weekend med AD Bildelar grussprint. Sprinten var cirka 4,5 kilometer och kördes två gånger. Redan på första varvet var Joachim Grahn snabbast med sin Ford Focus, och var 2,6 sekunder snabbare än tvåan Mattis Olsson, Toyota Corolla. Men det var tätt mellan placeringarna i toppen och hela sju ekipage fanns inom ett femsekundersintervall.

På andra varvet utökade Grahn ledningen ytterligare och när tävlingen var slut hade han 4,3 sekunder tillgodo på Olsson.

-Meningen var att jag skulle testa om bilen var rätt injusterad. Den gick perfekt och det blev en idealisk uppvärmning inför South Swedish Rally, sa Grahn direkt efter målgången.

-Nu är vi uppvärmda och jag kommer att köra riktigt fort på SSR.

South Swedish Rally Weekend fortsätter under lördagen med South Swedish Rally (SSR). Det ekipage som placerat sig bäst totalt i alla tre tävlingar utses till Sydsvensk Rally Mästare 2014. För närvarande är det Mats Andersson, Eslöv MK, som ligger bäst till totalt med sin seger på torsdagens asfaltssprint och sin femteplats på AD Bildelar grussprint.

IMG_7143

Bildtexter: Joachim Grahn tog segern i AD Bildelar grussprint som en uppvärmning inför lördagens SSR – då ska han köra ännu fortare. Foto: SSR

IMG_6901

Mats Andersson kom femma totalt i fredags och tillsammans med sin seger i torsdagens tävling ligger han bäst till för att koras till Sydsvensk Rally Mästare 2014. Foto: SSR

 

Slutresultat AD Bildelar grussprint

1 Joachim Grahn, Simrishamns MK, Ford Focus 5,09.4

2 Mattis Olsson, Gullabo RC, Toyota Corolla +6,9 s

3 Markus Theorin, Skillingaryds Mk, Opel Corsa +10,7 s

 

En komplett resultatlista finns på www.resultatservice.com

 

SSR är en av landets mest anrika och prestigefyllda rallytävlingar och har körts oavbrutet sedan 1976. Årets upplaga är den 39:e i ordningen och är 270 kilometer långt varav 77 kilometer är fördelat på åtta specialsträckor.

SSR ingår i Sydsvenska Rallycupen, Svenska Rallycupen, Tjej-RM, Starta Cup, RM för historiska rallybilar och DM för Småland och Södra Bilsportförbunden.

Mer information om tävlingen finns på vår hemsida www.southswedishrally.com