Grattis Paul Haglund, Konga Mekaniska

Grattis Paul Haglund till utnämningen "Årets mest företagsamma människa i Kronoberg". Paul driver Konga Mekaniska och bland 2200 röster drog han det längsta strået och fick blommor, diplom och varma applåder från publiken på Kök 11 i Växjö, när priset delades ut.

- Jag var lite frågande i början, när jag blivit nominerad, men ju längre tiden gick, desto mer ville jag vinna! Jag har inte Facebook, men jag har förstått att alla mina anställda, mina barn och alla bekanta har job...bat hårt för detta. Tack till er allihop! Säger Paul Haglund.

Juryns motivering:
“Paul är en företagsam person och ett föredöme på många sätt. Det händer alltid något i hans närhet. Nya och gamla kunder utvecklas tillsammans med Paul och bara i år har Konga Mekaniska förvärvat en industri i Anderstorp och öppnat säljkontor i Tyskland. Och mycket mer… ”

Om tävlingen
Årets mest företagsamma människa i Kronoberg 2015 är en tävling där Svenskt Näringsliv vill lyfta fram företagsamma människor som inspirerar och skapar jobb. Drygt 100 personer var nominerade, av dessa valde en jury sedan ut de fem finalisterna som vem som helst efter det har kunnat rösta på via en webbplats. I år har vi fått in drygt 76 000 röster och 13 500 motiveringar i landet. I Kronoberg har ca 2200 röster kommit in.

Foto: Mats Samuelsson