Hemtjänstens lokaler invigda

Hemtjänstens lokaler i Tingsryd invigdes under torsdagen.

Under torsdagen den 3 oktober invigdes hemtjänsten i Tingsryds nya lokaler. Invigningstalade och klippte bandet gjorde ordförande i vård- och omsorgsnämnden, Magnus Carlberg (S).
- Hemtjänsten i Tingsryd och nattpatrullen har länge varit i behov av nya lokaler sedan verksamheten vuxit i takt med att antalet äldre med behov av hemtjänst ökat. Arbetet med att få fram nya, betydligt större lokaler har pågått en längre tid. Förhoppningsvis kommer de nya lokalerna på Tingsgården innebära en väsentlig förbättrad arbetsmiljö för våra medarbetare säger Magnus Carlberg.

Carola Andersson är undersköterska och har redan "bott in sig" i det nya lokalerna sedan inflyttningen den 19 augusti. - Det har gått bra, det är betydligt luftigare, mindre arbetsgrupper, bättre förråd, säger Carola Andersson.

De båda områdescheferna Marita Eklund och Marcus Johansson ser många fördelar med att nu husera i nya lokaler. - Det är ljust och fräscht, arbetsmiljön är bättre och vi har två grupprum och nattpatrullen har sitt arbetsrum och vi slipper att gå omkring som i en myrstack, säger Marcus Johansson. Marita Eklund tycker att det är viktigt med en invigning. - Nu känner personalen att det är våra lokaler och vi trivs redan väldigt bra. Dessutom så har intresset för lokalerna varit stort utifrån och idag har det möjlighet att komma hit och se.

Magnus Carlberg (S) invigningstalar och berömde hemtjänstens nya lokaler i Tingsryd.