Inspirerande frukostträff för företagare

Flera företag fick möjlighet att få presentera sig när Tingsryds kommun ordnade frukostmöte för företagare under tisdagen på Ekelidens behandlingshem i Tingsryd. Företagarfrukost i Tingsryds kommun är ett återkommande sätt för företag i kommunen att träffas och nätverka.

Tingsryds kommuns näringsutvecklare, Patrik Åkesson och Rose-Marie Pettersson hälsade alla välkomna till frukostmötet.

Denna morgon stod Ekelidens behandlingshem som värd. Här är enhetschef Lena Bengtsson och biträdande enhetschef Jasminka Susic. De fick möjlighet att presentera sin verksamhet som har anor från början av 1970-talet, men med ett annat uppdrag då. Numer bedrivs vård och behandling för män och kvinnor som har missbruksproblematik av olika slag och ångest för att nämna några.

På frukostmötet berättade också James Newnorth om Spelkollektivet i Fridafors. Företaget erbjuder spelutvecklare, en helhetslösning där personen får helpension och kontor till en månadskostnad och kan fokusera på att utveckla datorspel.

Sebastian Bocaciu från Förtagsfabriken i Kronoberg berättade på vilket sätt de kan hjälpa företag som vill utveckla sin affärsidé, sig själva och sitt nätverk.

Vi Företagare, Anne Sommer, poängterade hur nätverkande utvecklar företag. Jimmy Olsson från Specialsnickeriet och utsedd till årets nätverkare i Tingsryds kommun, lyfte åter frågan om hur viktigt det är med att erbjuda lokaler och bostäder för att få kommunen att expandera.