Läs av din vattenmätare via e-tjänst

Tingsryds kommun erbjuder nu medborgare som har kommunalt vatten och av-lopp att skicka in sin avläsning via e-tjänst. - Syftet är att både ge en bättre service till våra abonnenter och sänka våra kostnader för utskick, säger va-chef Carina Axelsson.

När det är dags för avläsning för abonnenterna i Tingsryds kommun kommer man att få ett sms skickat till sig från kommunen. Här kommer det att finnas information om hur du läser av din vattenmätare, när du senast ska skicka in uppgiften och länk in till själva e-tjänsten.

- Ett av kommunens övergripande mål är att verksamheterna ska arbeta effektivt och med moderna arbetssätt. Detta för att skapa en god

Vattenmätare.kvalitet till en rimlig kostnad. Denna möjlighet till att läsa av sin vattenmätare via e-tjänst skapar både god kvalité och kommer på sikt att leda till lägre kostnader, säger Mikael Jeansson, kommunstyrelsens ordförande.

- Tingsryds kommun har en e-tjänstportal som ska vara till nytta för invånarna och vi hoppas att denna möjlighet att läsa av sin vattenmätare kommer att upplevas enkel och smidig, säger Carina Axelsson.

De abonnenter som inte har möjlighet att fylla i sin vattenmätare via e-tjänst kommer att ha möjlighet att ringa in sin avläsning till medborgarkontoret på telefonnummer 0477-441 00.

Under vecka 50 påbörjades utskick om avläsning till abonnenter i Urshult. Denna vecka får Ryd och Fridafors utskick och resterande orter får utskick i januari. Har du fått din mätare bytt under hösten eller vintern 2020 behöver du inte lämna någon mätarställning.

E-tjänsten: https://minasidor.tingsryd.se/inrapporteringva