Lyckad företagsträff

Stort intresse för att nätverka och att hitta lösningar på hur företagen kan rekrytera personal.

Under onsdagskvällen samlades ett 70-tal entreprenörer och tjänstemän på Tingsryds Resort för att få kunskap och inspireras i den högst aktuella frågan om rekrytering och kompetensförsörjning. Frågan berör alla typer av näringar och alla storlekar av företag. På plats var allt från enmansföretagare till entreprenörer med hundratals anställda.

Kvällen modererades av Johan Wester känd från tv-programmet Hipp Hipp! och numer också programledare i Vem vet mest.

Från vänster: Rebecca Elmforsen, Mats Ekenstam, Linda Goude, Anders Paulsson, Patrik Persson, Emma Elheim Karlsson, Johan Wester

Medverkande från företag och kommun

Anders Paulsson, Jitech, berättade om hur de med hjälp av hårdrock, humor och hårt arbete har jobbat för att bli en attraktivare arbetsgivare. Hur de har arbetat med sitt varumärke och blivit ”Jitech – we work with metal".

Anders Paulsson, Jitech AB.

Jitech har även ett starkt samarbete med arbetsmarknadsenheten i Tingsryds kommun och Wasaskolans gymnasium för att få fram personer med rätt kompetens och vilja.

Både Rebecca Elmforsen, chef för arbete och lärande, och Tony Lundström, rektor för vuxenutbildningarna på Wasaskolan, fanns på plats för att berätta om sin verksamhet, hur de samarbetar med företagen i kommunen och skräddarsyr utbildningar som ska hjälpa företagen att täcka sina behov av kompetens.

Här är två exempel. Dels om Idris, där arbetsmarknadsenheten tillsammans med Jitech AB samarbetat för att han ska få möjlighet att utbildas.

Dels Lotta som läser en yrkesutbildning inom vården som genomförs i Ryd.

Samtal med panel

En panel knöt ihop kvällens funderingar genom att diskutera och svara på frågor om hur de arbetar, samarbetar och hur vi ska jobba för att komma framåt. Deltog i panelen gjorde:

  • Anders Paulsson – Jitech
  • Emma Elheim – Hallabro elektriska
  • Patrik Persson – Holtab
  • Mats Ekenstam – OnePartnerGroup
  • Linda Goede – Arbetsförmedlingen
  • Rebecca Elmforsen – Tingsryds kommun

Frågor som togs upp var bland annat att hur vi ska få våra ungdomar att behålla sitt intresse för teknik och vilja jobba med det i framtiden. Vilka arbeten kommer att vara kvar och vilka kommer i framtiden?

Träffen anordnades av Tingsryds kommun i samarbete med Vi Företagare och DUA, Delegationen för unga och nyanlända till arbete.

Sidansvarig: Utvecklingsavdelningen
Senast uppdaterad: 2019-04-25