Mikaela är Årets undersköterska - tilldelas utmärkelsen Primus Kim i Kronobergs län

Mikaela Wiezell på Täppans gruppbostad i Väckelsång är Årets undersköterska 2021. Hon har fått ta emot den hedervärda utmärkelsen Primus Kim av Vård- och omsorgscollege Kronoberg. - Det känns helt galet, vilken ära och motivation. Jag hade ingen aning om det här och nu går jag som på rosa moln.

På onsdagsförmiddagen blev undersköterskan Mikaela Wiezell överraskad av chef, kollegor och Alexandra Forsman från Vård- och omsorgscollege Kronoberg. Det blev hon som fick ta emot Vård- och omsorgscolleges hedervärda pris Primus Kim, som finns till för att uppmärksamma och fira framgångsrikt arbete i vård och omsorg samt lyfta fram medarbetare som gör extraordinära insatser för den enskilde, anhöriga och kollegor.

Mikaela Wiezells chef Emma Lilja, var den som nominerade henne. Hon menar att Mikaela är en klippa som planerar, organiserar och alltid sätter omsorgstagarnas behov i första hand.

Hon ser aldrig några hinder, snarare utmaningar och spänning i det. Tänk om alla arbetsplatser fick ha en egen Mikaela, säger Emma Lilja.

Mikaela Wiezell har jobbat inom Tingsryds kommun i över 14 år och på Täppans gruppbostad i Väckelsång i åtta år. Hon tycker att arbetet med omsorgstagarna är givande och brinner för att de ska ha en så bra tillvaro som möjligt.

Det är ett fantastiskt jobb och nu är jag bara ännu mer taggad på att göra ett bra jobb.

Den 19 oktober ska Mikaela Wiezell vara på plats i Växjö konserthus för att ta emot vandringspokalen efter förra årets prisade undersköterska.

Vård- och omsorgscollege arbetar för att vara en drivkraft i kompetensförsörjningen inom vård och omsorg. De arbetar med utbildning och kompetensutveckling och ska bidra till att det finns många med rätt kompetens som vill arbeta inom vård och omsorg, nu och i framtiden. Metoden som vård- och omsorgscollege bygger på är certifierad samverkan mellan arbetsgivare, fackliga organisationer och utbildningsanordnare. Samverkan finns på både regional och lokal nivå.

Mer information finns att hitta på Vård- och omsorgscolleges hemsida.