Nu rullar Snälltågets buss in i Tingsryd varje dag

Under onsdagen rullade Snälltågets buss in i Tingsryd och plockade upp sin allra första resenär för vidare färd mot Stockholm via Alvesta. Tingsryds kommun var på plats tillsammans med Snälltågets representant och kommuninvånaren Lars Hultman från Tingsryd som är skälet till att busstoppet blivit verklighet.

Jag har min son i Stockholm och brukar köra honom till Snälltåget i Alvesta. Jag satt hemma i mitt hus och såg att Snälltågets buss körde förbi ute på vägen varje dag och tänkte att den borde ju kunna stanna till här också, säger han och menar att det hela blev lite extra aktuellt med tanke på den stora ombyggnationen av stationsområdet.

Lars Hultman lämnade in förslaget om ett stopp för Snälltågets buss i Tingsryd.

 

Lars Hultman skickade in sitt förslag till Tingsryds kommun som tyckte att idén var bra. Vi tog kontakt med Snälltåget som nappade och såg till att stationsområdet i Tingsryd från och med nu är en hållplats i tabellen. Under onsdagen den 1 november stannade Snälltågets buss alltså för första gången.

 

Förslagsställaren Lars Hultman var på plats liksom Snälltågets marknadschef Marco Andersson och Lina Johansson, samhällsutvecklare i Tingsryds kommun. Vid nya stationsområdet i Tingsryd mötte de flera nyfikna buss- och tågresenärer.

 

För Tingsryds kommuninvånare innebär stoppet ett tryggt och enkelt sätt att resa. Snälltågets buss kör utan byten till och från Snälltåget i Alvesta med slutdestination Stockholm två gånger om dagen. En ytterligare fördel är att entreprenör för buss och tåg är densamma, vilket gör att tåget kan vänta in bussen om den skulle bli några minuter sen.

Fram till och med den 28 april 2024 pågår testperioden och därefter ska en utvärdering göras.

Vi från Tingsryds kommun hoppas att kommuninvånarna ska upptäcka möjligheten och se fördelarna med att resa på det här sättet. Vi önskar förstås att den här fina möjligheten kan finnas kvar även efter testperioden, säger samhällsutvecklare Lina Johansson.

Boka resa och läs mer om Snälltåget HÄR (resor med Snälltåget och dess buss kan också bokas hos SJ)