Nya direktiv gällande idrotts- och fritidsverksamhet i kommunala anläggningar

Den 21 januari meddelade regeringen att de på inrådan av Folkhälsomyndigheten beslutat att föreningsverksamheten för barn födda 2005 eller senare fick återupptas. Den 4 februari kom ett nytt beslut att även ungdomar födda fram till och med 2002 får inkluderas i den organiserade idrotts- och fritidsverksamheten.   

Detta gäller både aktiviteter inomhus och utomhus så länge de allmänna restriktionerna följs, samt att respektive förening beaktar sitt specialförbunds riktlinjer.

Beslutet innefattar nedan angivna anläggningar

Idrottshallar och gymnastiksalar

Anläggningarna är bokningsbara för föreningsverksamhet med grupper och lag födda 2002 eller senare. Omklädning till aktiviteten sker hemma. Representant från förening kontaktar fritidssamordnare för avstämning av tider.
Bokningar för privatpersoner, företag eller föreningsverksamhet för grupper födda 2001 eller tidigare medges ej.

Bowlinghall

Föreningen Tingsryd kägelklubb har rätt att bedriva träningsverksamhet för ungdomsspelare födda 2002 eller senare, enligt gällande driftsavtal mellan förening och kommun. Dialog och bokning av dessa tider sköter föreningen i samråd med den som föreningen överlåtit sitt avtal till. Hallen hålls fortfarande stängd för allmänheten.

Ishall

Tingsryds AIFs A-lag får fortlöpa sin verksamhet enligt tidigare beslut om undantag. Tingsryds skridskoklubb och TAIF får bedriva föreningsverksamhet för ungdomar födda 2002 eller senare. Bokningar sker i samråd med TAIFs kansli, enligt gällande avtal och båda föreningarnas önskemål skall tas i beaktande vid tilldelning av tider.
Omklädningsmöjligheter styrs utefter respektive förbunds krav, samt om det finns utrymme i anläggningen. Förslag om tilldelning och hantering av detta görs via kansliet i samband med bokning av tider.
Allmänhetens åkning hålls fortfarande stängt.
Frågor gällande hockeygymnasiet hanteras av bildningsförvaltningen.

Linneryds badhus

Håller stängt då ingen organiserad föreningsverksamhet bedrivs för barn och ungdomsgrupper i dagsläget.

Idrotts- och fritidsaktiviteter är viktiga för folkhälsan. Du bör dock bedriva sådana aktiviteter på ett sätt som minimerar risken för smitta. För att barn och ungdomar ska kunna träna idrott eller ägna sig åt andra fritidsaktiviteter på ett sådant sätt bör de:

  • hålla avstånd till varandra
  • inte dela utrustning med varandra
  • när det är möjligt genomföra aktiviteten utomhus
  • undvika gemensamma omklädningsrum
  • resa till och från aktiviteten individuellt
  • utföra aktiviteten i mindre grupper.

Observera att endast deltagare i godkänd aktivitet enligt ovan ges tillträde till anläggningen. Föräldrar och publik medges ej.

Håll i och håll ut efter bästa möjliga förmåga så hoppas vi att vi snart kan återuppta all verksamhet.


Mer information på regeringen.se:

Barn och ungdomars fritidsaktiviteter ska kunna hålla öppet