Nytt servicekontor i Tingsryds kommun

Regeringen avser att ge Statens servicecenter i uppdrag att under kommande år öppna minst 28 nya servicekontor på olika platser över hela landet. Beslutet, som fattas under morgondagens regeringssammanträde, innebär en kraftig förstärkning av det statliga servicekontorsnätet som kommer förbättra tillgängligheten till statlig service för enskilda och företag över hela landet.

Ett av kontoren ska ligga i Tingsryds kommun.

- Vi är så klart väldigt glada över att regeringen med samarbetspartierna beslutat om en ökad statlig närvaro i Tingsryds kommun. I dagsläget är det oklart vilka myndigheter som kan bli aktuella men klart är att servicen kommer att bli bättre. Tingsryds kommun ser detta som en möjlighet att kroka arm med staten med syftet att förbättra servicen till de vi finns till för, våra invånare, säger Mikael Jeansson, kommunstyrelsens ordförande i Tingsryds kommun.

Uppdraget till Statens servicecenter innebär att minst 28 nya kontor kommer öppnas i två omgångar under 2022 och 2023. Den första omgången omfattar minst 13 kontor och ska ske under 2022 medan den andra omgången omfattar resterande kontor och ska ske under 2023. Myndigheten ska senast den 24 september 2021 inkomma med en delredovisning där man ska redogöra för vilka kontor som ingår i respektive omgång.

Vid kontoren kan besökare få vägledning och hjälp med ärenden till Försäkringskassan, Pensionsmyndigheten och Skatteverket samt vid många kontor även få guidning i Arbetsförmedlingens kundtorgstjänster.

Se den digitala pressträffen med civilminister Lena Micko och riksdagsledamot Peter Helander i efterhand här:

Uppdraget innebär att Statens servicecenter ska öppna ett servicekontor i följande kommuner:

Askersund, Boden, Borgholm, Eskilstuna, Filipstad, Finspång, Helsingborg, Jönköping, Laholm, Linköping, Lysekil, Nordmaling, Norrköping, Nynäshamn, Stenungsund, Södertälje, Sölvesborg, Tingsryd, Uppsala, Växjö, Ånge, Åre och Östhammar.

Myndigheten ska även öppna ytterligare fem till sex kontor i Stockholms, Göteborgs och Malmös storstadsområden.

Kontoren i Eskilstuna, Helsingborg, Jönköping, Linköping, Norrköping, Södertälje, Uppsala och Växjö samt minst ett kontor i vardera storstadsområde ska öppna i – eller i direkt anslutning till – ett socialt utsatt område.

Läs mer här: Regeringen.se

Servicekontor i landet: Karta