Pressmeddelande: Tingsryds kommuns företagsklimat hamnar lågt i Svenskt Näringslivs rankning

I förra veckan fick Tingsryd ett positivt rankingbesked från Dagens Samhälle.
I det resultat som i denna vecka presenteras i Svenskt Näringslivs ranking har dock Tingsryd kommun tappat rejält i rankingen. Detta är beklagligt men på samma sätt som man måste vara försiktig gällande positiva förändringar måste man även vara ödmjuk inför negativa besked.

 

Bakgrunden till det sjunkande resultatet kan i första hand härledas till koncentrationen kring en nödvändig åtgärd; ”Hållbar ekonomi ” och det stora arbete som lagts ned i syfte att på lång sikt få kontroll och styrning på ekonomin. I denna process har nyrekrytering av vakanta tjänster inte varit första prioritet och lett till obemannade tjänster.  En intern omorganisation har bidragit till att den externa kommunikationen med företagen inte fungerat som man kan önska. Sakta men säkert håller nu detta på att lösas.

Det är först när man känner förtroende för ekonomin som man kan gå in och göra positiva organisationsförändringar i syfte att lyfta företagsamheten och dess förutsättningar.

För att bryta en negativ trend är det många punktinsatser som behöver göras men vi vill särskilt belysa följande:

 

  • Fler och mer kvalitativa kontakter mellan tjänstemän, politiker och företagare i syfte att få fram rätt bild av utmaningarna
  • Öka effektiviteten; göra rätt saker snabbare
  • Bli mer lyhörda och lyssna på företagen.

Kommunen tänker inte vika en tum när det gäller att förbättra servicen gentemot företagen. Från nu och framåt ska vi klättra och det är riktningen som är det viktigaste; nämligen uppåt. Förtroende bygger man genom långsiktigt relationsbyggande och genom att hålla vad man lovar. Det är vår målsättning för framtiden.

 

Kontakt:
Christina Gutiérrez Malmbom, utvecklingschef
076-774 41 14
christina.gutierrezmalmbom@tingsryd.se