Säkra träffpunkter på äldreboenden

För att göra det möjligt för äldre på särskilt boende att träffa sina anhöriga och vänner har kommunen skapat säkra träffpunkter på alla äldreboenden, där en plexiglasskiva skyddar mot smitta.

En säker träffpunkt har satts upp på samtliga äldreboenden i Tingsryds kommun.  Den boende får sitta på ena sidan och anhöriga på andra sidan. Men får inte gå över till den andra och man delar inte på muggar utan håller avstånd. Personalen får hjälpa till.

Skivan är monterad i en ram mellan två bord. På borden är det vaxdukar som är lätta att torka av med ytdesinfektion.

Tanken är att släkt och vänner ska kunna träffa sin anhöriga på ett säkert sätt eftersom det är besöksförbud och har varit sedan 1 april.

Medicinskt ansvarig sjuksköterska, Elsa Bengtsson, menar att det är viktigt att på det här sättet öppna upp för att de äldre ska få träffa sina nära och kära som de inte sett på väldigt länge. Viktigt bara att det sköts på rätt sätt, Folkhälsomyndighetens riktlinjer gäller fortfarande.

Elsa Bengtsson, medicinsk ansvarig sjuksköterska, MAS, om säkra träffpunkter.

Personal på Konga Allhus om möjligheten att omsorgstagarna nu får ta emot besök utomhus med en plexiglasskiva som skydd för smitta.