Statens servicecenters kontor i Tingsryd är invigt

Nu får företagare och invånare i Tingsryds kommun närmare till statlig service. Under tisdagen invigdes Statens servicecenter sitt kontor i kommunhuset på Torggatan i Tingsryd. Två dagar i veckan kan invånarna få stöd och vägledning i ärenden som gäller Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Pensionsmyndigheten och Skatteverket.

Under invigningen deltog representanter från Tingsryds kommun, däribland kommunchef Camilla Gärdebring och kommunstyrelsens ordförande Jörgen Kennedy. På plats var också ansvariga från Statens servicecenter, de servicehandläggare som kommer att hålla kontoret öppet och företrädare för de representerade myndigheterna. Det blev mingel och invigningstal och ett band knöts symboliskt upp för att markera att det nya servicekontoret blir en knutpunkt för bemötande i Tingsryds kommun.

Det har varit ett intensivt projekt och vi har haft ett mycket gott samarbete med Tingsryds kommun. Det är så roligt att vi äntligen kan slå upp portarna, sa kontorsområdeschef Angela Löfqvist.

Stöd och vägledning

Servicekontoret i Tingsryd är det 146:e i Sverige. Närliggande kontor finns i Karlshamn och Växjö. Servicekontorens tjänster är efterfrågade, varje år görs omkring 2,6 miljoner besök runt om i landet. På Servicekontoren kan invånare och företagare få hjälp och vägledning i ärenden från de fyra myndigheterna Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Pensionsmyndigheten och Skatteverket. Det kan röra allt från hjälp med att fylla i blanketter, hantera e-tjänster och ansökningar till hjälp med Arbetsförmedlingens digitala tjänster.

Servicekontorets öppettider

Du hittar det nya servicekontoret i kommunhuset på Torggatan 12 i Tingsryd, i anslutning till kommunens Medborgarkontor.

Kontoret har öppet måndagar och torsdag mellan klockan 10 och 15, lunchstängt mellan klockan 12 och 13.

Här kan du läsa mer om Statens servicecenter

Bandet knyts symboliskt upp vid invigningen

Bandet knöts symboliskt upp vid invigningen för att markera att servicekontoret blir en knutpunkt.

Era Gerguri häller upp bubbel.

Era Gerguri är tillförordnad regionchef för Statens servicecenter och bjöd på uppfriskande bubbel under invigningen.

Invigning av Statens servicecenters kontor i Tingsryd

Birthe Judinsson (t.v.) kommer att jobba på Statens servicecenters kontor i Tingsryd. Här tillsammans med kontorsområdeschef Angela Löfqvist.