Studenter springer ut på AMB

Den 13 juni var det utspark för studenterna på Academy of Music and Business (AMB) i Tingsryd.

Mellan skurarna rusade studenterna glatt ut medan anhöriga och vänner tog emot och gratulerade. Tingsryds kommun önskar alla studenter en välförtjänt härlig sommar och framtid.

På onsdagen den 13 juni tog ES15 studenten från AMB. De 50 eleverna som "sparkades ut" har gått det estetiska programmet musik.
De började på AMB 2015 och representerar ungefär 40 kommuner runt om i Sverige.
Många av dem jobbar redan i musikbranschen och flera väljer att studera vidare.
 

Under studentceremonin så delades ett antal stipendier ut.

Dessa elever fick stipendier:
 

KARL BERTIL JONSSON-STIPENDIET

Emanuel Magnil
“En elev som  man kan lita på i alla väder! Genom sitt osjälviska och hjälpsamma sätt är eleven en ovärderlig tillgång för hela AMB, både elever och personal.
Alltid ett trevligt bemötande, positiv inställning samt andan av att ställa upp “för den goda saken skull”!
BÄSTA KAMRAT (Framröstat av eleverna)
Lucas Hall
“Sprider alltid glädje och positivitet. Bryr sig genuint om andras välmående, sätter alla andra före sig själv och säger ifrån om det lutar mot skitsnack, vem det än gäller. Omtänksamheten personifierad!”

ARTIST/MUSIKER-STIPENDIET
Carl Andréasson
“Eleven har tagit stora kliv framåt på sitt instrument genom att vara nyfiken, vetgirig och driven. Eleven har varit en oerhört viktig kugge i maskineriet kring  föreställningarna ”Rocky Horror Show”,  ”Kult” och ”A Hard day´s night” och har dessutom arrangerat och drivit igenom en välgörenhetskonsert i stort format!”&

Saga Wahlström
“Eleven har under sina tre år på AMB utvecklats som sångerska, låtskrivare och producent. Med sin röst och gitarr, sin kreativitet i textskapande samt ett brinnande intresse för samhällsfrågor skapar eleven musik som berör och gör avtryck. Vi tror och hoppas att vi kommer få se och höra mycket från denna artist i framtiden! Stort lycka till!”

 

GYMNASIEGEMENSAMMA ÄMNEN
Alva Karlsson och Saga Wahlström

“Under sina tre år på AMB har eleverna tagit stort ansvar för sin inlärning,  sina studier, och personliga utveckling. Eleverna har med engagemang tagit sig an alla de uppgifter de ställts inför inom ramen av de teoretiska ämnena och har tack vare detta tagit stora akademiska steg.”

 

ENTREPRENÖRSKAP
Alva Karlsson
“Den här eleven har en positiv inställning och har lätt för att samarbeta med andra. Ett mycket affärsmässigt sätt, kreativitet, driv och ansvarsfullhet. Eleven har visat stort engagemang inom entreprenörskap och har med sin höga arbetskapacitet redan påbörjat sin entreprenöriella bana.”