Succén är tillbaka – MAT-rundan hålls 18-19 september

Totalt 67 företag i Kronobergs län, många i Tingsryds kommun, välkomnar matintresserade besökare till årets MAT-runda den 18-19 september.

Det kryllar av matföretagare längs länets landsvägar. Den 18-19 september går de samman och bjuder in till sina gårdar, gårdsbutiker, lantbutiker, kaféer och restauranger. 67 besöksmål finns med på årets runda och nytt för i år är att det anordnas ett antal Öppna gårdar. Under helgen kommer flera gårdar att ha öppet för besökare, så att de kan uppleva lantbruk hemma hos bonden.

MAT-rundan kom till förra året, när det sedvanliga evenemanget med ett MAT-tält på Stortorget i Växjö ställdes in på grund av pandemin.

MAT-rundan, där ett antal aktörer i Tingsryds kommun deltar, hålls under helgen den 18-19 september. På MAT-kartan finns samtliga deltagare presenterade.

- Det här är väldigt positivt för de små näringarna som finns runt om i länet. Är man själv i sitt lilla företag så är det inte alltid enkelt att lämna sin verksamhet hemma och delta i tältet i Växjö. Att istället öppna upp och bjuda in besökare skapar en chans för fler att vara med och synas, säger näringslivsutvecklare Rose-Marie Svensson.

Under hela veckan, 11-19 september, bjuds det dessutom in till olika aktiviteter med matkoppling på utvalda platser i länet. Ytterligare information om MAT2021, program och MAT-rundans deltagare går att hitta på hemsidan matsmaland.se

MAT 2021 arrangeras av Lantbrukarnas Riksförbund, Region Kronoberg, Destination Småland, Länsstyrelsen och Växjö kommun.