Tingsrydsföretag kan bli årets företag 2019

Academy of Music and Business Education Tingsryd AB, med ägarna Magnus Lundin, Daniel Hylse och Andreas Carlsson, tävlar den 11 oktober i Stockholm om att bli Årets Företagare i Sverige. Tävlingen arrangeras av organisationen Företagarna.

Första uttagningen skedde under Näringslivsgalan i Tingsryd, 9 november 2018, då de blev årets företag i Tingsryds kommun. Motiveringen var:

De får priset för att de har berikat Tingsryds kulturliv, skapat jobbtillfällen och satt Tingsryd på både Sverige- och världskartan och därmed lockat besökare till kommunen. De ser våra ungdomar och ger dem möjligheten att lyckas. 

Under Näringslivsgalan i Tingsryds kommun 2018 utsågs AMB till Årets företag av organisationen Företagarna i Kronoberg.

Sedan utsågs AMB den 18 juni 2019 att representera Kronoberg i den nationella finalen med denna motivering:

Med kärlek, nytänk och hårt arbete sätter vår vinnare region Kronoberg och sin kommun på världskartan.

 Med fullt fokus på individen och med ett personligt bemötande skapar de starka relationer till sina kunder och ger dem exakt vad de behöver plus det där lilla extra för att prestera.

 Företaget förädlar människor, låter dem växa och blomma ut. Vår vinnare har skapat jobbtillfällen inom en mycket smal nisch.

 Med ett ledarskap som leder till “A BETTER ME” har många olika personligheter kommit ut som fullfjädrade artister.

 Vi hyllar vår vinnare med orden “Talang föds man med - Framgång är hårt arbete”.

Om Företagarna och kvällen

Bakom utnämningarna och priset står organisationen Företagarna som företräder omkring 60 000 företagare genom 250 lokalföreningar.

Av 200 vinnare på kommunnivå tävlar nu de 21 regionfinalisterna i riksfinalen om att på fredag bli Årets Företagare i Sverige 2019. Festligheterna äger rum i Blå hallen i stadshuset i Stockholm.

Så den 11 oktober 2019 återstår att se om företagarna bakom Academy of Music and Business Education Tingsryd AB tar hem priset under kvällen och blir Årets företagare 2019.

Tingsryds kommun önskar dem lycka till!

...............................................................................................

Efter festligheterna står det klart att företaget Cellink från Göteborg blev Årets Företagare i Sverige 2019. Priset delades ut under den fullsatta galan på Stockholms stadshus på fredagskvällen.

De har skapat ett av världens första biobläck som blandas med levande celler där en 3D-bioskrivare kan skriva ut funktionella mänskliga vävnader. Kunderna är främst forskare som arbetar med att ta fram nya sätt att producera implantat och mänskliga organ.

Källa. Företagarna.se