Torgfestival med A-traktorutställning den 30 juni

Sju feriearbetande ungdomar anordnar en A-traktorutställning och en trumkonsert på torget i Tingsryd. - Vi anordnar en torgfestival där man kommer att få uppleva både en trumkonsert där man själv kan medverka, och en A-traktortävling plus att nyanlända bjuder på bakverk från deras länder, säger Emilia som är en av ungdomarna som är med och anordnar dagen.

KulturCrew är ett koncept som finns på flera ställen i landet. I Tingsryds kommun får sju kulturintresserade ungdomar chansen att vara delaktiga och arrangera ett
evenemang.

- Under de här veckorna får de lära sig att arrangera ett kulturarrangemang från början till slut. De får vara med och påverka och planera hur arrangemanget ska genomföras, de får vara problemlösare, idéskapare, lagspelare och kulturutvecklare. Det är ett fantastiskt gäng som är drivna, ansvarstagande och inspirerande att arbeta tillsammans med. Detta kommer bli så bra, särskilt när ungdomarna arrangerar en A-traktorutställning för andra ungdomar, säger Victoria Lowentoft, ansvarig för KulturCrew i Tingsryds kommun.

Ungdomarna påbörjar arbetet vecka 24 och avslutar det sedan vecka 26. Målet med
KulturCrew är att barn och unga ska ha möjlighet att känna sig inkluderade i och
påverka kulturlivet. Detta gör att det utvecklas kulturarrangemang som är relevanta för en ung målgrupp och det byggs broar till det professionella kulturlivet.

 

- Det kommer att finnas fika på plats, från olika kulturer. Men också ett ute-bibliotek, där man kan läsa böcker och rita, något för alla helt enkelt, säger Hilma som också är del av KulturCrew.

När: Klockan 12-15 A-traktorutställning, Kl. 16.00 trumkonsert

Var: Torget i Tingsryd

 

Mer info om KulturCrew: KulturCrew
Mer info om trumattack: Trumattack